• DOLAR 32.384
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2326.267
  • ...
Diyanet TV 16 Haziran`da Yayında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği`nden yapılan açıklamada, TRT Anadolu ile ortak yayın yapacak olan Diyanet TV`nin, 16 Haziran Cumartesi akşamı idrak edilecek Miraç Kandili`nde Bursa Ulu Cami`den test yayınına başlayacağı bildirildi.

Bursa Ulu Cami`den canlı yayınlanacak kandil programıyla başlayacak test yayınının ardından ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan özel iftar ve sahur programları Diyanet TVekranlarında izleyiciyle buluşacak.

``Toplumu din konusunda aydınlatma`` ilkesi doğrultusunda yayın yapacak olan Diyanet TV`de propaganda dilinden uzak, dinin kendi gönül dili üzerine kurulacak bir yayın politikası izlenecek.

Diyanet TV`de barış ve kardeşlik ilkesinden ödün verilmeyen bir kuşatıcılık içinde İslam`ı çağın değer ve ruhuyla buluşturmak hedefleniyor. Diyanet TV, yayınlarını başlangıçta günlük 12 saat olarak gerçekleştirecek.

Diyanet TV`nin günlük yayın akışında güncel tartışma programları, tefsir saati, dini soruları cevaplama saati, meal saati, hatim saati, naklen cuma namazı, kültür-sanat, çocuklar için dini eğitim programları, çizgi filmler, belgeseller, cami hikayeleri, kadın ve musiki programları gibi başlıklar yer alacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir