• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Vanlı Öğrenciler Memleketlerine Dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Milli Eğitim Bakanlığı`nın yayınladığı genelge doğrultusunda Van Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün yaptığı çalışmalarla, Van`dan Türkiye`nin dört bir yanına gönderilen, 8 ve 12`nci sınıf öğrencileri, Van`a dönmeye başladı. Öğrencilerden ilk kafile, Antalya ve Ankara valiliklerince okul idareleri ve öğretmenleri nezaretinde Van`a getirildiler.

 

Öğrencileri Van`a getiren Ankara Şereflikoçhisar YİBO Müdürü Tekin Tekiner ve Antalya Manavgat Beşkonak YİBO Müdürü Sadettin Aktaş öğrencileri Van Münci İnci Bilişim Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ve velilerine teslim ettiler.

 

Öğrencilerimiz Çok Güzel Uyum Sağladılar
İllerine okumak için gelen öğrenciler sayesinde Van`ı ve Vanlıları daha iyi tanıdıklarını ifade eden Beşkonak YİBO Müdürü Aktaş, \"Van`dan okulumuza okumak amacıyla gelen öğrenciler ile eski öğrencilerimiz çok güzel uyum sağladılar. Uyum sürecinde problem olmaması karşısında öğrencilerin başarı durumlarında gerileme olmadı. Vanlı öğrencimiz Gamze Tanrıverdi okulumuzu ikincilikle bitirdi\" dedi.

 

Vanlılar Adına Kendilerine Teşekkür Ederim
İl dışından memleketlerine dönen öğrencileri, velileri ile birlikte karşılayan Van İl Milli Eğitim Şube Müdürü Muhlis Ceylani, \"Zor bir süreç geçirmemize rağmen öğrencilerimizin daha çok olumsuzluk yaşamaması için müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ekip çalışması ile öğrencilerimizi rahat edebilecekleri yerlere gönderdik. Öğrenci gönderilen valiliklerimiz ve okul idarelerimiz öğrencilerimiz için ellerinden gelen çabayı sarf ettiler. Vanlılar adına kendilerine teşekkür ederim\" diye konuştu.

 

Van`dan Ziyaretimize Gönüllü Öğretmen Gönderildi
Manavgat Beşkonak Yatılı İlköğretim Okulu`nda eğitimine devam ederek okulunu ikincilikle bitiren Gamze Tanrıverdi, \"Gittiğimiz günden itibaren okulda bulunan kişilerce çok iyi karşılandık. Eğitimlerimizde herhangi bir aksama olmaması için çaba sarf ettiler. Yabancılık çekmemiz için her konuda yardımcı oldular. Tüm arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ederim. Ayrıca bizi unutmayarak eğitim durumumuzu takip eden ve gittiğimiz yere bizi ziyaret etmek için gönüllü öğretmen gönderen valiliğimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir