• DOLAR 32.585
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2514.299
  • ...
Vanlı Dalgıçlar Yetiştiriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Edremit ilçesinde bulunan sosyal tesislerde Türkiye Su Sporları Federasyonu (TSFF) Eğitmeni ve Rehber Balık Adam Burak Altıntepe eşliğinde sürecek olan bir haftalık kursa 35 öğrenci katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, \"Okulların tatil olmasıyla beraber depremin oluşturduğu travmayı atlatma ve yaz aylarından istifade etme amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Türkiye Su Sporları Federasyonu (TSFF) bağlı Eğitmen ve Rehber Balık Adam Burak Altıntepe`yi Van`a getirerek Van`daki gençlerimize su altı dalış dersleri vermek istedik.\" dedi.

Vanlı gençlere sadece suyun üzerinde yüzerek spor yapılmayacağını söyleyen Burak Altıntepe, \"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan su altı dalgıçlık kursu Vanlı vatandaşlara Van Gölü`nü tanıtmayı ve su altı sporlarını sevdirmeyi amaçlamaktadır. Van Gölü Van için büyük bir fırsattır. Bundan dolayı bu fırsatı değerlendirmek için gençlerimize su altı sporlarını sevdirmek ve Türkiye Su Sporları Federasyonu standartlarında dersler vermek için buradayız.\" dedi. (Sedat Karatay, Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir