• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...

BATMAN-Batman İş Kur tarafından Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) çerçevesinde Hasankeyf Kaymakamlığı ve İş Kur ile hazırlanan ortak proje kapsamında Hasankeyfli gençlerden oluşan 30 kişilik işçi alındı ve bu alınan işçilerin 22`si turnike ile orta kapı arasındaki riskli bölgede ziyaretçilere kılavuzluk yapacağı belirtildi.

 

Hasankeyf Kaymakamlığı`ndan yapılan açıklamada, \"Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kararı ile ören yerinin ziyarete açılmasında kılavuz bulundurulması şart koşulmuştu. Ziyaretçiler kılavuz almadan ören yerine giriş yapamayacaklardır. Bu kılavuzluk hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir. Ziyaretçiler hiçbir ücret ödemek zorunda değillerdir\" denildi.

 

25.05.2012`de başlayan kılavuzların 7 aylık süre ile görev alacakları belirtilen açıklamada, Hasankeyf Kaymakamı Cevat Uyanık, bu tedbirin ziyaretlerin daha güvenli bir şekilde ören yerini gezmeleri için planlandığını ve Hasankeyf`e her türlü desteğinden dolayı başta Vali Ahmet Turhan ve İş Kur Müdürü Besim Eviz`e teşekkür etti. (Veysi Rüzgar-İLKHA)