• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Şırnak İki Depremle Sarsıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak bu sabah saatlerinde meydana gelen iki depremle sarsıldı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü`nden alınan bilgiye göre ilk deprem saat 08.50`de oldu. Merkez üssü İkizce olan depremin büyüklüğünün 4.0 olduğu kaydedildi. Depremin, yerin 7.2 kilometre derinliğinde olduğu kaydedildi.

Bu depremden iki dakika sonra saat 08.52`de merkez üssü Şırnak`ın Silopi İlçesi`nin Pınarönü Köyü olan Richter ölçeğinde 5.5 büyüklüğünde ikinci deprem meydana geldi. Bu depremin yerin 5.4 kilometre derinliğinde meydana geldiği kaydedildi.

Paniğe yolaçan depremlerde evlerini terk eden vatandaşlar sokağa çıktı. Depremler bazı kerpiç evlerin duvarlarında çatlaklara yol açtı. Depremler Mardin ve Siirt`te de hissedildi.

Deprem Şırnak merkez ve Silopi ilçesinde en çok hissedildi. Şırnak Merkezde bulunan Külliye Camii minaresinden birinin üst kısmı yıkılırken, diğer minarenin de hasarlı olduğu görüldü. Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan hemen Külliye Camisine geldi. Yıkılan minare ve yıkılma tehlikesi olan minarenin kimseye zarar vermemesi için emniyet şeridi çekildi.

Öte Yandan Şırnak`ın Silopi ilçesinde hastane duvarının yıkıldığı, deprem korkusu ile balkon ve pencerelerden atlayan çok sayıda kişinin yaralandığı ve birçok binada çatlaklar oluştuğu belirtildi. Belediye ise merkezi anons sistemle halkın teskin etmeye çalışıyor. Silopi de artçı sarsıntıların devam ettiği belirtiliyor. Silopi`de vatandaşlar evlerine girmeye korktuğu belirtildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Silopi`de ve Şırnak merkezde şimdiye kadar herhangi bir can kaybının olmadığını ifade etti.

Artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi. (Emcet Yalçın -İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir