• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Diyarbakirmedya.com: Kürtçe Tango Ahlaksızlığına Tepki
Diyarbakır`da düzenlenen \"Kürtçe Tango Gecesi\"ne sert tepki gösteren Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, \"Şuan tango ile halkımızın kimliğine, kültürüne savaş açılmıştır, bizler bu tür faaliyetleri lanetliyoruz\" diye konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sözünün Arkasında Dursun
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mardin Kapıdaki köy garajını yıktıktan sonra yeni yapılan köy terminaline köy minibüslerini yönlendireceklerine dair söz vermesine rağmen günde sadece 3-4 minibüsün köy terminaline giriş yaptığı öğrenildi. Bu durumda olumsuz etkilenen esnaf, belediyenin sözünü yerine getirmesi talebinde bulundu.

Güneydoğu Güncel: Baz İstasyonu Fareleri Yakalandı
Diyarbakır`da güvenlik kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda GSM şirketlerine ait baz istasyonlarından akü çalan 2 kişi çaldıkları malzemelerle birlikte suçüstü yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan planlı ve dikkatli takipler neticesinde, Ergani ilçesi Alitaş mevkiinde özel bir GSM şirketinin baz istasyonuna ait aküleri çalma girişiminde bulunan 2 şüpheli şahıs kullandıkları araçla birlikte olay yerinde suçüstü yakalandı.

Sebze Fiyatları El Yakıyor
Fiyatların çok yüksek olmasından şikâyet eden vatandaşlar, çevre illerde aynı ürünün daha ucuz satıldığını ileri sürdü. İsminin açıklanmasını istemeyen emekli bir memur, her yıl bu mevsimlerde fiyatların ucuzladığını ama bu yıl pahalılığın devam ettiğini söyledi. Emekli memur, \"Haziran ayında olmamıza rağmen yeşilbiberin kilogramı 2 lira, salatalık 1 lira, kabak 1 lira, domates 2 lira, taze fasulye 3 lira, patlıcan 2 liradan satılıyor. Bu fiyata sebze alamıyoruz. Yetkililerden bu sorunu çözmelerini bekliyoruz. Çevre illerde aynı sebzeler daha ucuza satılırken, Diyarbakır`da pahalı olmasının nedenini anlayamadık\" dedi.

Facia Son Anda Önlendi
Diyarbakır`da PKK mensupları tarafından bir menfezin altına mutfak tüpü içerisine sıkıştırılmış 40 kilogram civarında amonyum nitrat ve çivi ile güçlendirilmiş patlayıcı bulunarak imha edildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yerleşim bölgesinde bulunan patlayıcı ile bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir