• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Sıcaklıkta 37 Yılın Rekoru Kırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aşırı sıcaktan bunalanlar, park, bahçe ve su kenarlarını doldurdu. Balıkesir`de eriyen asfalt, sürücülere zor anlar yaşattı. Termometrenin 41`i gösterdiği Şanlıurfa, 1975 yılından bu yana en sıcak haziranı yaşadı.

Türkiye kavurucu sıcakların etkisine girdi. Bir anda 10 derece birden yükselerek mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklık özellikle hasta, yaşlı ve çocukları bunalttı. Vatandaşlar ev, işyeri gibi kapalı alanlar yerine park, bahçe ve ağaç gölgelerinde oturmayı tercih etti.

En sıcak illerden Şanlıurfa`da termometre 41 derece ile 37 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Meteoroloji, yurt genelinde yüksek sıcaklık uyarısı yaptı. Sıcaklığın, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini duyurdu.

Muğla için günün en yüksek hava sıcaklığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün internet sitesinde 35 derece olarak yer aldı. Kent merkezindeki termometreler ise 39 dereceyi gösterdi. Aşırı sıcak en çok tarlalarında hasat yapanları etkiledi. Kavurucu sıcağa aldırış etmeden buğday hasadı yapan tarım işçileri, hava kararmadan saman balyalarını kamyona yüklemek için büyük çaba sarf etti.

Edirne`de de benzer görüntüler yaşandı. Meteoro-loji`ye göre şehirde hava sıcaklığı 34, nem oranı yüzde 54 olarak ölçüldü. Bunaltıcı sıcaktan korunmak için vatandaşlar, Meriç Nehri kenarındaki çay bahçeleri ile İzzet Arseven Kent Ormanı`nı doldurdu. Bazı vatandaşlar da Selimiye Camii avlusundaki ağaçların gölgesinde yatarak dinlendi.

Çorum`un Sungurlu ilçesinde normalin yaklaşık 8 derece üzerinde hissedilen sıcaklık, vatandaşları olumsuz etkiledi. Havanın bu kadar sıcak olacağını bilmeden dışarı çıkanlar, gölgelik alanlara sığınmaya çalıştı. Parklara akın edenlerden kimileri banklarda oturmayı kimi gölgeliklerde uyumayı tercih etti. İnsanlar giysileriyle başlarını örterek güneşten korunmaya çalıştı.

Balıkesir`de ise iki gündür devam eden bunaltıcı sıcak, sokakları boşalttı. Kavurucu sıcaklıkta dışarıya çıkmak zorunda olanlar, her buldukları gölgeye sığınırken bazı kişiler de parklarda serinlemeye çalıştı. Eriyen asfaltta zorlanan sürücüler, lastiklerin adeta yola yapıştığını söyledi.

Uzmanlar, yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanları güneş ışınlarının dik geldiği 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir