• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
`Halkın Bu Rezaletlere Tahammülü Yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Geçtiğimiz günlerde Tango Med Dans ve Sanat Merkezi tarafından Diyarbakır`ın tarihi keçi burcunda yapılan "Tango Gecesi"ne Sivil Toplum Kuruluşlarından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tango`nun İslam`a göre haram olduğunun vurgulayan STK`lar, "yabancı bir kadınla bir erkeğin göz-göze ve burun-buruna birbirleri ile sarmaş-dolaş bir halde oynamaları İslam inancına göre haramdır. Diyarbakır halkının; inancında, örfünde ve namus anlayışında kızlarının ve kadınlarının erkeklerle sarmaş dolaş olması gibi bir haysiyetsizliği ve gayretsizliği yoktur. Müslüman halkımızın namus düşkünü olması hasebiyle böylesi rezaletlere tahammülü yoktur" deniliyor.

Diyarbakır`da İslami ve insani faaliyet yürüten Halkla Dayanışma, Yardımlaşma ve Hizmet Derneği (Hizmet Der) Başkanı Cemil Ünsal, gayri İslami olarak gördüğü Tango gecesine tepki gösterdi, düzenleyenleri kınadı.

Tango`nun dış ülkelerden ithal edilen bir sömürü şekli olduğuna dikkat çeken Ünsal, "Bölgemizde düzenlenen bu Tango`nun Müslüman halkımızın zihnini bulandırmak için yapılıyor. Ayrıca bu inançlarına karşı bir saygısızlıktır. Bunun Kürtçe ve başka dillerde yapılması önemli değildir, önemli olan gayri İslami oluşudur. Bu tür dansların sahabe şehri Diyarbakır`da yapılması utanç verici bir durumdur. Dün `defile` adı altında yapılan bu tür ahlaksızlıklar bugün `Tango` adı altında yapılıyor. Amaç halkı öz değerlerinden uzaklaştırmaktır, bu nedenle bizler Hizmet Der olarak bu tür organizasyonlara karşıyız ve lanetliyoruz" diye konuştu. (M. Salih Keskin - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir