• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...

VAN- Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Van Perakendeciler Derneği (Per-Der) işbirliği ile düzenlenen eğitim takviminin ilk semineri bugün VATSO konferans salonunda gerçekleşti. \"Etkin Mağaza ve İnsan Yönetimi\" konulu seminere Kocaeli Üniversitesi eğitim görevlisi Yılmaz Pekmezcan Katıldı. Pekmezci Burada kişilik ve patron-işçi ilişkilerine değinerek, \"Elemanlarınızı uyarmanız gereken noktalarda uyardığınız gibi güzel bir davranışını da ödüllendirebilirsiniz. Bu çalışanınızın motivesi için önemlidir. Sorumluluğunuz altında olan insanlarla doğru iletişim kurmak zorundayız. Çünkü anlamak ve doğru anlaşılmak için bu vazgeçilmezdir.\" dedi.

 

\"İşletmenizin Bulunduğu Kenti İyi Tanımanız Gerekir.\"
Bulunduğumuz ilin ana arterlerin nerede bulunduğu ve kentin nereye kaydığı gibi bilgilerin yapılacak olan yatırımlarını etkileyeceğini aktaran Pekmezcan, \"Van`da bir işletmeniz varsa sizler Van`ın Ana Arterlerinin nerede bulunduğu, Kentin nereye kaydığını, Nüfus özellikleri ve eğitim seviyesi gibi konular bizlerin yapacağımız yatırımları doğru yere yapmamızı sağlayacaktır.\" İfadelerini kullandı.

 

\"Yıllık Muhasebe ve Planlarınızı Belirleyin\"
Yıllık planların ve muhasebelerini yapılmasının önemine değinen Kocaeli Üniversitesi eğitim görevlisi Yılmaz Pekmezcan \"Biz bir yılı geride bıraktığımızda bir muhasebesini yapıp nerdeydik nereye geldik. Veya hedefimiz neydi ne kadarını elde ettik. Bunun bir muhasebesini yapıp önümüzdeki dönem için hedeflerimizi belirlememiz gerekir.\" şeklinde konuştu. (Fırat Aslan-İLKHA)