• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Yeryüzü Doktorları Lübnan`da Ameliyatta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yeryüzü Doktorları Derneği`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeryüzü Doktorları, 30 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Lübnan`ın Trablusşam kentinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde yürütülen ``Kardeş Coğrafyalarda Sağlık Baharı Projesi`` kapsamında, yerel şartlarda ameliyatları mümkün olmayan Suriyeli mültecilerin ameliyat ve tedavilerini yaptı.

Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ethem Güneren ile aynı üniversiteden plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Abbas Ahmadlı ve dernek yönetim kurulu üyesi Muhammed Karabacak`tan oluşan heyet, Trablusşam`da 7 nitelikli plastik cerrahi ameliyatı ve 25 muayene gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Güneren, ameliyatları, beraberinde getirdikleri ``Dermatom`` bıçağıyla yaptıklarını belirtti.

Ameliyatların hepsinin ağır ve fonksiyonel ameliyatlar olduğunu ifade eden Güneren, şunları kaydetti:

``Oranın şartlarında bu ameliyatların yapılması mümkün değil. Bir hastamızın aldığı yaralar sonucunda iki ayağı kesilmiş, dizlerinde gereken tedavi yapılmadığı için protez takamaz haldeydi. Biz gereken ameliyatı yaptık. Bir hastamızın yarası için sırtından ve kasıktan deri alarak ekleme yaptık.``

Güneren, diğer hastalara da hizmet vermek amacıyla 4 kişilik bir sağlık heyetinin daha gelmesi için girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.

Bölgede yaşanan çatışmalar nedeniyle resmi verilere göre Lübnan`a 25 bin kişinin iltica ettiği, ancak bağımsız çevrelere göre gerçek rakamın bunun 2-3 katı olduğu aktarılan açıklamada, bu süreçte Yeryüzü Doktorları`nın, Lübnan-Suriye sınırının sıfır noktasında 3 ambulansa sahip bir triaj merkezi hazırladığı, bir ay önce de yüklü bir ilaç yardımında bulunduğu kaydedildi.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir