• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...
20 Filistinli Çocuk Esir, Açlık Grevine Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail HaSharon Cezaevi`nde tutulan 20 Filistinli esir çocuk, cezaevi idaresinin taleplerine kulak tıkamasını ve cezaevindeki kötü koşulları protesto etmek üzere dün (12 Haziran Salı) açlık grevi eylemine başladı.

Gazze Şeridi`ndeki Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı`nın bildirdiğine göre, açlık grevine başlayan çocuklardan 17 yaşındaki Ahmed Lami, cezaevindeki çocuk esirlerden yirmisinin kötü koşulları protesto etmek için açlık grevine başladığını söyledi.

Esir çocukların cezaevi içinde birbirlerini ziyaret etmelerine ve eğitimlerini sürdürmelerine izin verilmediğini belirten Lami, esir çocukların kaldığı bölümlerde çamaşır makinesi olmadığı için çocukların çamaşırlarını elleriyle yıkamak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi`nde yer alan habere göre, Lami, Filistinli esirlerle işgal yönetimi arasında Mısır`ın arabuluculuğunda imzalanan anlaşmaya rağmen cezaevi idaresinin çocuk esirlere kötü davranmaya ve onları aşağılamaya devam ettiğini bildiren Lami, cezaevi idaresinin haklarını talep eden her esiri tek kişilik hücreye koyduğunu söyledi.

Esirlerin yaşadığı koğuşları zindanlara benzeten Lami, esirlere verilen yemeklerin yetersiz olduğunu ve sekiz çocuğa bir tabak pilav verildiğini bildirdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir