• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
\"Su Kesintilerinin Yaşanmaması İçin Gereken Tedbirler Alınmalıdır\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, Batman kent merkezinde 12 Haziran`da başlayan ve 13 Haziran`da kısmen devam eden su kesintisinin önemli hastalıklara davetiye çıkaracağını, çevre ve sağlık sorunlarına neden olacağını gerçeğinden hareket ederek sorunu araştırdıklarını ve takipçi olduklarını belirtti.

Belediye yetkilileriyle ilk günden itibaren görüştüklerini ve sorunun kente su ulaştıran 6 dinamonun sular altında kalmasından kaynaklandığını bilgisini aldıklarını belirten Argünağa; \"13 Haziran 2012 günü öğle saatlerinde dinamoların bulunduğu bina yönetim kurulu üyelerimizce ziyaret edilmiştir. Tarafımıza da gösterilen kamera kayıtlarında elektrik kesintisi ardından ani basınçla karşılaşan bir borunun patlaması sonucu kente su sağlayan 6 büyük dinamonun sular altında kaldığını gördük. Söz konusu dinamolardan ikisinin motoru yandığından, şu anda kente dört dinamo ile su verilmektedir. Belediye yetkilileri 4 adet büyük dinamo için sipariş verdiklerini, dinamoların iki üç gün içerisinde monte edileceğini beyan etmişlerdir. DEDAŞ`ın su kuyularına giden enerji hatları için gereken özel önlemler, Belediye`nin ise olası kazalar için alternatif tedbirler alması gerektiğine inanıyoruz. Nüfusu dört yüz bine yaklaşan bir kent gerçeği dikkate alınarak gereken tedbirler alınmalıdır\" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, su kesintileri ardından gelen ilk suyun içilmemesi için gerekli duyurunun yapılmasını talep ettiklerini, kente verilen suyun israf edilmeden tüketilmesi hususunda duyarlı olmasını istediklerini kaydetti.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir