• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AB`den Kürtçe Derslerine Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AB’den yapılan yazılı açıklamada 2012-2013 ders yılında talep edilmesi durumunda Kürtçenin seçmeli olarak okutulmasından ‘memnuniyet duyulduğu’ belirtildi.

AB Komisyonu’nun Genişleme ve Avrupa Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin sözcüsü Peter Stano tarafından yapılan yazılı açıklamada Komisyon’un Türkiye’de temel hakların tesis edilmesine her zaman ehemmiyet atfettiği, bu haklardan birinin de azınlıkların ve azınlıklara ait kültürel hakların korunması olduğu belirtildi. Stano, ‘Komiser Füle Pozitif Gündem’i başlatırken söylediği gibi azınlıkların ve kültürel hakların korunmasında eğitim ve anadilin kullanımına vurgu yapmıştır’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’te partisinin grup toplantısında Kürtçenin seçmeli ders olacağını ve yeni eğitim-öğretim yılından itibaren yeterli öğrenci sayısına ulaşılması halinde Kürtçenin seçmeli ders olarak okutulacağını açıklamıştı.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak ise partisinin TBMM grup toplantısında seçmeli Kürtçe dersi için “Bu asimilasyondur” yorumunu yapmıştı. Kürtçe, 2009 yılında üniversitelerde okutulmaya başlanmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir