• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
100 Adet Deprem Çantası Dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, birinci derecede deprem bölgesinde yer alan ve bugüne kadar değişik tarihlerde yıkıcı depremlere sahne olan Bingöl`de deprem bilincinin kazandırılması için çalışma yürütüyor.

Mahallelerde, okullarda deprem seminerleri düzenleyen İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, bu kapsamda her okula bir deprem çantası verdi.

Çalışmaların amacının her eve bir deprem çantası kazandırmak olduğunu belirten Boğatekin, bir deprem çantasında olması gereken asgari araçları şöyle sıraladı: \"Radyo, el feneri, çok amaçlı çakı, düdük, el feneri için yedek piller, toz maskesi, eldiven, gazlı bez, batikon, pamuk, flaster, not defteri, kalem ve radyo için yedek piller\" dedi.

Son olarak İl Müdürü M. Emin Boğatekin ve Afet ve Acil Durum Merkezi Şube Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Vali Yardımcılarından Abdülaziz Aydın ve M. Alper Çığ`ı ziyaret ederek birer deprem çantası hediye etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Vali yardımcıları projenin Bingöl için önemini belirterek, projede emeği geçen herkese teşekkür ettiler. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir