• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sözünün Arkasında Dursun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -Merkez Sur ilçesi Mardinkapı semtinde bulunan köy garajı, yaklaşık olarak 1,5 yıl önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldıktan sonra buradaki esnaf zorunlu olarak merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde yapılan Yeni Köy Terminaline yerleşti. Köy Terminali`ne yerleşen esnafın Büyükşehir Beldediyesi`nin kendilerine, köyden gelen bütün köy minibüslerinin muhakkak suretle yeni yapılan terimanale yönlendireceğini söylediklerini ama şimdiye kadar günde sadece 3-4 minibüsün köy terminaline giriş yaptığını iddia ederek bu durumun kendilerini iflasın eşiğine getirdiklerini belirtti.

 

Mardinkapı semtinde günde 40-50 minibüsün garaja giriş yaptığını, yeni terminale ise günde sadece 3-4 minibüsün giriş yaptığını ifade eden terminal esnafı müşteri bulamadıkalarından dolayı terminaldeki 60 esnaftan sadece 20 esnaf kaldığını ifade etti. İflas eşiğine gelmelerinin tek nedenini ise Büyükşehir Belediyesi`nin köy minibüslerini yeni köy terminale yönlendirmediğine bağlayan esnaf köyden gelen minibüslerin halen Mardinkapı köy garajına gittiğini ve belediyenin de bu minibüslerden 3 TL park parasını aldığını iddia etti. Esnaf bu gidişle geri kalan esnafında iflas edeceğini söyleyerek Büyükşehir Belediyesi`nin sözünün arkasında durmasını istedi.

 

Terminal esnafı, bu konuda sorunlarına çözüm aramak için Diyarbakır Valili`ğine gittiklerini valiliğin kendilerini Bölge Trafiğine yönlendirdiklerini Bölge Trafiğinin de yetkinin Büyükşehir Belediyesi`nde olduğunu söylediğini belirterek, bir an önce sorunlarına çözüm getirmesi talebinde bulundu. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir