• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonistten Katillere Mavi Marmara Suçlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail, 153 sayfalık Mavi Marmara raporunu açıkladı. Raporda, işgal devleti  Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Ehud Barak aldıkları kararlar ve karar alma yöntemleri eleştiriliyor.

Saldırıya karar verme sürecinin hatalı olduğu ifade edilen raporda, "Karar verme süreci hatalıydı, tartışmalar acele ve yüzeysel bir ortamda yapıldı" deniliyor. Raporda ayrıca, Ulusal Güvenlik Konseyi`ne gerekli bilgilerin iletilmediği de vurgulandı.

Micha Lindenstrauss tarafından kaleme alınan raporda, "Hükümet, ordu ve istihbaratın üst düzey yetkililerinin Türk filosunun önceki filolara benzemediğini farkında olmalarına karşın, Başbakan`ın karar alma süreci, uygun koordinasyon, belgeleme veya hazırlıklar yapılmadan tamamlandı" ifadeleri kullanıldı.

Ordu ise müdahale öncesinde istihbarat hatası yapmakla ve müdahale sonrasında durumu aktarmakta yetersiz kalmakla suçlanıyor.

İşgal ordusu, 2010 Mayıs ayı sonunda açık denizde Mavi Marmara gemisine saldırı düzenlemiş ve 9 yardım gönüllüsünü şehid etmişti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir