• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
Diyarbakır`da 2 Akü Hırsızı Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Jandarma ekipleri tarafından yapılan takipler sonucunda Ergani ilçesi Alitaş köyü mevkiinde özel bir GSM şirketinin baz istasyonuna ait aküleri çalma girişiminde bulunan iki şüpheli şahıs kullandıkları araç ile birlikte olay yerinde suçüstü yakalandı. zanlıların yakalanması ile72 adet akü ve 1 adet regülatör hırsızlığı olayı aydınlanmış oldu.

 

Zanlıların kullandıkları araçlar içerisinde yapılan aramada; 16 adet 12 V 100 amper akü, 1 adet regülatör, 37 adet çeşitli markalarda kapı kilidi açma anahtarı, 2 adet kablo kesme makası, 2 adet yan keski, 2 adet demir levye, 1 adet 12-13 açık ağız anahtar, 2 adet elektrik bandı, 1 adet tahta sopa ele geçirildi.

 

Şüphelilerin alınan ifadelerinde, çeşitli tarihlerde meydana gelen ve faili meçhul olarak takip edilen;

 

Sur ilçesi Bağıvar köyünde bulunan baz istasyonundan çalınan 8 adet akü hırsızlığı olayı,

 

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzeri Kanzo mezrasında bulunan baz istasyonundan çalınan 20 adet akü hırsızlığı olayı,

 

Ergani ilçesi Alitaş köyünde bulunan baz istasyonundan çalınan 28 adet akü hırsızlığı olayı ile,

 

Şanlıurfa ili Siverek ilçesi Karahisar köyünde bulunan baz istasyonuna ait 16 adet ve 1 adet regülatör hırsızlığı olayını gerçekleştirdikleri anlaşıldı.

 

Yapılan operasyon ile toplam 4 faili meçhul olay ile birlikte; 72 adet akü ve 1 adet regülatör hırsızlığı olayı aydınlatıldı.

 

Söz konusu olaylarla ilgili olarak gözaltına alınan 2 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir