• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
`ABD Cinayet Şebekesi Blackwater Suriye`de`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısırlı gazeteci Hasaneyn Heykel, adını Irak’taki kanlı eylemleriyle duyuran Amerikan özel güvenlik şirketi Blackwater’ın şu an Suriye’de eylemler yaptığını açıkladı.

Lübnan’dan yayın yapan en-Neşra haber sitesinin bildirdiğine göre Kasyun adlı bir yayın organına demeç veren Mısırlı gazeteci ve yazar Hasaneyn Heykel, Irak’taki kanlı eylemleriyle adını duyuran Amerikan Özel güvenlik şirketi Blackwater ve el-Kaide’ye bağlı unsurların şu an Suriye’de bulunduğunu açıkladı.

Hasaneyn Heykel, Blackwater’a bağlı yaklaşık 6 bin kişinin Suriye’nin içinde ve dışında NATO ve Amerika için faaliyette bulunduğunu söyledi.

Suriye’de yaşanan istikrarsızlık sebebiyle doğuda Irak’tan başlayarak Akdeniz kıyılarına kadar olan alanda tam anlamıyla bir stratejik boşluk oluşmaya başladığını ve bunun da kaygı verici olduğunu belirten Heykel, “Şimdi Cemal Abdunnasır’ın sözlerini hatırlıyorum o, ‘Suriye’nin Birleşik Arap Cumhuriyeti’nde kalıp kalmaması önemli değil, önemli olan Suriye’nin kalmasıdır’ demişti” diye konuştu.

Hasaneyn Heykel, el-Kaide’nin Suriye’deki varlığıyla ilgili olarak da “Ben el-Kaide’yi vurması ve öldürmesi için Suriye’ye sokanların mantığını anlayamıyorum” dedi.

Türkiye ve Arap ülkelerinin İran’a yönelik tutumunu da hayretle karşıladığını belirten Hasaneyn Heykel, “Bazı muhafazakar Arap rejimleri bir anda birer ilerici devrimci liderlere dönüştü. Bunlar önce Suriye’de silahlı mücadele çağrısı yapıyordu, şimdi ise Suriye ve İran’a saldırılmasını istiyorlar” dedi ve Ortadoğu’daki Arap İsrail çekişmesinin Şii Sünni çekişmesine dönüştürülmesinin büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

YDH

Bu haberler de ilginizi çekebilir