• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsü Yasakçıları Savcılığa Başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite Konseyleri Derneği üyeleri, öğle saatlerinde İzmir Adliyesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz hakkında, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına yönelik iptal edilen kanunun uygulaması için öğretim üyelerine yazı gönderdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dernek üyeleri, açıklamada Prof. Dr. Pekünlü`ye de sahip çıktı. Ayrıca bazı öğrencilerin de eyleme destek verdiği görüldü.

Öğretim üyeleri adına açıklama yapan Üniversitesi Konseyleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İzge Günal, üniversitelerde soruşturma furyasının hızlandığını iddia etti. Rektör Yılmaz`ın, Anayasa Mahkemesi`nin iptal ettiği kanunu geçerliymiş gibi öğretim üyelerine “Gizli” ibaresiyle duyurduğunu öne süren Günal, bu durumu savcılığa şikayet ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Günal, Pekünlü`nün soruşturmalar sonucu görevine son verilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Başörtülü öğrencilerin fotoğraflarını çekip fişleyerek fakülte binasına girmelerini engelleyen Esat Rennan Pekünlü ise açıklamadan önce çevresindekilerle gülümseyerek sohbet etti. Soruları ise cevapsız bırakan Pekünlü, gazetecilerin ön tarafa doğru gelmesini istemesi üzerine, “Burası iyi yeterince. Hem gazetelerde hem televizyonlarda çıktım” dedi. Basın açıklamasında en arkada duran Pekünlü, sorular üzerine, “Şu sıralarda hem idari hem ceza davalarım sürüyor. Onlar bittikten sonra bir açıklama yapacağım” şeklinde konuştu. Pekünlü, yalnızca Danıştay 8. Dairesi`nin mahkeme kararlarını uyguladığını iddia etti.

Y.AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir