• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Batman Çayı`nda Kurtarma Skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Piknik yapma ve balık avlamak isteyen 4 kişi saat 11.00 sıralarında Batman Merkez Bıçaklı (Kériké) Köyü Selamet (Gurgıré) Mezrası yakınlarında geçen Batman Çayına girdi. Saat 14.00 sıralarında Batman Barajı suyunun tahliye edilmesiyle su yükselence gençler mahsur kaldı.

 

Mahsur kalanlardan Hıdır Çetinkaya (28) yüzerek Selamet Köyü tarafına gelerek jandarmaya haber verdi.

 

Hıdır Çetinkaya gençlerin mahsur kaldığı yeri iyi tarif edemeyince jandarma ve il afet ekipleri 1,5 saat geç olay yerine geldiler. Karayolu`ndan gençlerin mahsur kaldığı yere giden il afet ekibi aracı, çamura saplandı. Jandarmanın köyden traktör istemesiyle Turgut Yıldızhan adlı köylü traktörü ile gelip aracı kurtardı. İl afetin botunu traktöre bağlayan Yıldızhan, ekipleri ve botu çay kenarına kadar getirdi.

 

Nasıl Kurtarma Bu?
Ekiplerin botu çaya geç de olsa indirmesiyle kurtarma çalışmasının hemen biteceği sanıldı. Ancak 2 kişiden oluşan ekip, botu gençlerin mahsur kaldığı yere bir türlü götüremedi. Sık sık botun motoru arızalandı ve bot akıntıya kapılıp uzaklaştı. Daha sonra gözlerden kaybolan botun köy yakınında bulunan Kurtbaşlar beton tesislerine ulaştığı öğrenildi. İl afette başka bot olmaması ve gelen botun kurtarma yapması gerekirken kurtarılacak hale düşmesi tam bir skandal olarak yorumlandı.

 

İl afetten umudu kesen köy sakinlerinden Hıdır Çetinkaya ve Ferzende yüzerek gençlere ulaştılar. Mahsur kalan Tahsin Tekin, Müslüm Onutçu (20) ve İsmail Onutçu adlı gençleri kurtardılar.

 

Yüzme bilen iki kişi tarafından kurtarılan gençler karşı kıyıda bulunan Silvan`a bağlı Belavela Köyüne götürüldüler. Bıçakçı Köyü Jandarma Karakolu tahkikat başlattı. (Fatih Akgül, M.Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir