• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
MİT`ten Uludere Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MİT, Uludere`de olay gününe ilişkin hiçbir bilgi paylaşımı yapılmadığını bildirdi.

MİT, 5 Ocak 2012 günü, kuruluşunun 85. yıldönümünde de basın mensuplarını ağırlayarak basında yer alan "Yanlış istihbarat MİT"ten" şeklindeki haberleri yalanlamıştı.

MİT, toplantı sonrasında da yazılı bir açıklama yayınlamıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Atalay`ın açıklamalarında, MİT`in bu olayla ilgili yanlış bir istihbarat verdiğine ilişkin bir husus bulunmadığına ve hangi şartlar altında Genelkurmay Başkanlığının hedef değerlendirmesi yaptığının detaylı izah edildiğine işaret edilen açıklamada bütün bunlara rağmen bir gazetecinin MİT`e yönelik ithamlarının sürdüğüne dikkat çekilmişti.

``Kurumumuzu hedef alan bu gerçek dışı yayınlara devam edilmesi dolayısıyla konuya ilişkin kamuoyunu aydınlatacak yeni bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur`` denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

``Öncelikle şu gerçeği bir kez daha ifade etmek isteriz ki; 28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir"

Time Türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir