• DOLAR 32.568
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2487.984
  • ...
Köylüler, Yol İçin Yol Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de, inşaatı devam eden havaalanın bulunduğu yerden geçen 12 köye ait grup köy yolu, Hacı Çayır Köprüsü Mevkii`nde sabah saatlerinde köylüler tarafından araçlarla trafiğe kapatıldı. Grup köy yollarının yapılmasını isteyen ve kışın çamurdan, yazın geçen araçların çıkardığı tozdan şikayetçi olan köylüler, olay yerine gelen jandarma ve il genel meclis üyeleri ile görüştü. Jandarma ve meclis üyelerinin ısrarlarına rağmen köylüler yolu açmadı. Bunun üzerine meclis üyeleri bölgeden ayrıldı.

 

`Sorun Çözülünceye Kadar Eylemlerimiz Sürecek`
12 köyün bağlı bulunduğu grup yolu yapılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten köylüler şunları söyledi:

 

\"Yolumuz bozuk olduğu için araçlarımız sık sık arızalanıyor. Bu sorunun çözümü için hiçbir devlet yetkilisi duyarlı olmadığı gibi önlem de almıyorlar. Bu sorun çözülmediği için bu yola başvurmaya mecbur kaldık. Yolumuz yapılmadığı sürece eylemlerimiz devam edecektir. Havaalanı yapılmasına rağmen yolumuz yapılmıyor. Hiç olmazsa havaalanı için yolumuzu yapsınlar. Vali Bey`i sorunumuzun çözümü için buraya çağırdık ama o da gelmedi. Biz kaç saattir burada Vali Bey`i bekliyoruz. Vali Bey`e sorunun çözümü için defalarca gitmemize rağmen, bize ikramda bulunarak sorunun çözeceği sözünü vererek, bizi gönderiyor. 12 köy halkı olarak herkes burada bekliyoruz.\"

 

Sorunun çözümü için söz almamaları halinde eylemlerine devam edeceğini söyleyen köylüler, \"Eğer bizim sorunumuzu çözmüyorlarsa bizi diğer illere bağlasınlar. Hiç olmazsa oralarda hakkımızı arayalım\" dedi.

 

Yolun trafiğe kapatılması nedeniyle yolda bekleyen araçlardan inen vatandaşların bir kısmı yaya olarak köylerine gitmek zorunda kaldı. Yolun kapatılması nedeniyle havaalanı inşaatına malzeme taşıyan araçlar ve iş makineleri de bölgede bekletildi. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir