• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Dünyanın en büyük Döneri Guinness Rekorlar Kitabı`na Girdi...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gençlik Parkı`ndaki etkinliğe Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye hakemlerinden Şeyda Subaşı Gemici, Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan gelen yaklaşık 2 bin 500 öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

10 kişilik uzman ekip tarafından hazırlanan döner, özel olarak hazırlanmış 5 metre yüksekliğinde ve 1 metre 20 santimetre genişliğindeki ocağa takıldı.

Hakem Subaşı, dönerin ocağa takılmasının ardından, merdivenlerden çıkarak döneri boyunu ve genişliğini ölçtü.

Dönerin boyunun 2 metre 60 santimetre, genişliğinin ise 2 metre 65 santimetre olduğunu belirten Subaşı, “Bu denemede dönerin boyu veya genişliği değil, ağırlığı geçerlidir. Dönerin pişmemiş halini bin 200 kilogram olarak ölçtük, ancak piştikten sonra ölçüldüğünde ortaya çıkacak ağırlık baz alınacaktır. Bir önceki rekor 468 kilogramla Dubai`ye aitti.”

Subaşının konuşmasının ardından ocak yakıldı, döner ustaların kontrolünde pişmeye başladı. Döner pişirildikten sonra alanda hazır bulunan basküllü vinç yardımıyla kaldırılarak tekrar tartıldı.

Hakem Subaşı, daha sonra dönerin bin 198 kilogram olduğunu belirterek, tescil belgesini ATO Başkanı Bezci ve döneri hazırlayan firmanın yönetim kurulu üyesi Gökhan Akhan`a verdi.

Bezci, Ankara`nın bir rekor daha kazandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Döner konuşmaların ardından, Çocuk Esirgeme Kurumu`ndan gelen yaklaşık 2 bin 500 çocuk olmak üzere etkinliğe katılan vatandaşlara ikram edildi.

Öte yandan, rekor denemesinde kullanılan dönerin 10 kişilik uzman ekip tarafından, 7 büyükbaş hayvanın etiyle hazırlandığı öğrenildi.

 

AA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir