• DOLAR 32.597
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2505.229
  • ...
Çeyrek Milyon Filistinli Göçe Zorlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Siyonist işgal rejiminin Batı Yaka ve Gazze Şeridi`nde 1967 yılından bu yana Filistinlileri zorla göç ettirme politikasını sessiz sedasız sürdürdüğünü ve yaklaşık çeyrek milyon Filistinlinin göç ettirildiğini yazdı.

Haaretz gazetesinin bugünkü (12 Haziran Salı) sayısında yer alan haberde, 1967 yılından Filistin Özerk Yönetimi`nin kurulduğu 1994 yılına kadar Gazze Şeridi`nden yüz binden fazla kişinin göç ettirildiği, Filistin dışına eğitim veya iş için giden bu insanların daha sonra Filistin`e dönüşüne izin verilmediği belirtildi.

Bu rakama Batı Yaka`dan zorla göç ettirilen 140 bin Filistinlinin de eklendiğini ifade eden gazete, üç buçuk yıl Filistin dışında ikamet edenlerin Batı Yaka`ya dönmesinin engellendiğini söyledi.

Aynı uygulamanın şu anda işgal altındaki Kudüs kentinde yaşayanlara uygulandığına dikkat çeken gazete, bu şekilde artık kent sakinlerinden sayılmadıkları bahanesiyle Kudüslülerin göçe zorlandıklarını bildirdi.

On binlerce Kudüslünün bu yolla sessiz sedasız kentten kovulduğunu belirten Haaretz, uygulamanın uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir