• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

VAN - Önceki gün Hakkari`de yapılan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma (DAKA) Kurulu toplantısına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Van`da başlattıkları tüm projeleri hızla devam ettirdiklerini belirterek, \"Van`ın depremden dolayı yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle başlattığımız tüm projeleri büyük bir titizlikle devam ettiriyoruz. Van Tekstil Kent Projesi de önem verdiğimiz desteklediğimiz bir proje. Proje çalışmaları bitti. Kaynak sorunu yok.\" İfadesini kullandı.

 

\"Kaynak Sorunu Olmayacak\"
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Tekstil Kent Projesi ile ilgili bilgi verdi. Projenin şimdiye kadar sorunsuz devam ettiğini belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, \"Van Tekstil Kent Projesi Van`ın kalkınmasında çok önemli bir misyon üstlenecek. Son dönemlerde yaşanan gelişmeler de bizi bu yönde sevindirmektedir. Özellikle teşvik paketinin bizim istediğimiz şekilde çıkması, Van`ın 6. Bölgede kalması bizleri gelecek adına umutlandırıyor. Van, Tekstil Kent Projesi ile tekstil üretiminde çok önemli bir yere gelecektir. Binlerce genç insanımıza istihdam yaratacak projemize Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz her platformda destek veriyor. Bugün DAKA Kalkınma Kurulu Toplantısı`nda kendisine proje ile ilgili bilgiler aktardım. Bana kendisi projenizde ne zaman sorun çıkarsa bana haber verin. Kaynak sorunu olmayacak. Siz bir an önce yerelde projenizi bitirin` dedi\" ifadesini kullandı.

 

\"Projeye İlgi Çok Fazla\"
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van Tekstil Kent Projesi`nin inşaat aşamasında olmasına rağmen çok yoğun taleple karşı karşıya olduğunu ifadede ederek, \"Van Tekstil Kent Projesi daha kurulum aşamasında olmasına rağmen şimdiden yatırımcıların ilgisini çekiyor. Yakın bir tarihte büyük ve marka olmuş tekstil firmaları Van`a yatırım için gelecekler. Çünkü teşvik paketinin açıklanması ile ilimiz yatırımcılar için çok önemli bir merkez olmuştur. Van Tekstil Kent Projesine gösterilen ilgi, projemizi bir hayal olarak görenlere en güzel derstir. Daha önce de sık sık ifade ettiğim gibi, boş laflar etmiyoruz. Proje üretiyoruz ve hayata geçirilmesi için yoğun emek veriyoruz. Van Tekstil Kent Projesi`nde insanların istihdamı başladığında, bu kentte insanlar aş ve iş sahibi olduğunda projemizin önemi o zaman daha net ortaya çıkacaktır. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen projeyi hayal ürünü olarak görenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Geçmişte bireysel çıkarlar peşinde koşanlar, toplumsal hiçbir proje geliştirmeyenler, bugün çıkıp binlerce kişiye istihdam kapısı olacak Van Tekstil Kent projesini eleştirmeleri çok da kabul görecek bir söylem değildir\" şeklinde konuştu.

 

Nadiroğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın Muş Programına katıldığını belirterek, \"Teşvik Paketini yürüten Bakanlığımız Ekonomi Bakanlığıdır. Sayın Bakanımıza Van`daki gelişmeler hakkında bilgi verdim. Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan, Başbakanımızın talimatıyla 6. Bölgede teşvik paketini anlatmaya başladıklarını söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi ile ortak yürütülen çalışmalar kapsamında Muş, Diyarbakır, Şanlıurfa`nın ardından Van`da program yapacaklar. Programa Türkiye`nin önde gelen tekstil markaları da katılarak yatırım olanakları hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Özellikle Van Tekstil Kent Projesi bu büyük firmalar için önemli bir yatırım merkezi olacaktır\" dedi. (Mahmut Aytekin - İLKHA)