• DOLAR 32.593
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2498.663
  • ...
Sıcaklar Klima Satışlarını Arttırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaz sıcaklarının artması nedeniyle vatandaşlar serinletici cihazlara yöneldi. Geçen seneye göre şimdiki satışların azaldığını söyleyen klima servisi sahibi Namet Güneş, geçen senelere göre şimdiki satışların beklentilerinin çok üstünde olmadığını söyledi.

 

Siparişlerini yavaş yavaş aldıklarını anlatan Güneş, \"Geçen seneye göre klima satışlarımız yüzde 50`ye düşmüş durumda. Talepler fazla olmuyor, geçen sene bir günde iki kamyon klima sattık. Bu sene ise sıcaklar yeterince başlamadı. Ama talepler yavaş yavaş başlıyor, yaza girmekle beraber klima satışlarımız diğer ürünlere göre çok daha fazla talep görmektedir\" şeklinde konuştu.

 

Klimalarda Satış Yükseliyor
Türkiye`de en yüksek sıcakların Batman`da olduğunu söyleyen bir diğer satıcı Kenan Doğru, \"Burada havalar çok sıcak. O yüzden en çok satışlarımız klimadır. Bize gelen müşterilerimiz diğer eşyalardan çok klimalara yöneliyor. Geçen seneye göre bu sene fazla olmamasına rağmen şuanda yavaş yavaş talepler artmaktadır. Batman`da sıcaklıkların bunaltıcı seviyelere çıkmasıyla klimalarda bir patlama olacağını belirten Doğru, \"Batman sıcakları bunaltıcı seviyelere çıkıyor. O yüzden müşterilerimizin hepsi Klimasız bir yerde durulmadığını söylediği için klimalarda satış yükseliyor\" dedi.

 

Klima alıcısı kuaför Emin Oğuz ise, \"Havaların aşırı sıcak ve bunaltıcı olmasıyla klima aldım. Bize gelen müşterilerimiz aşırı sıcaktan rahatsız olduğu için serin bir ortamda ihtiyaçlarını gidermek istiyorlar. Tabi ki biz de müşteriler gibi rahatsız oluyoruz sıcaklardan dolayı rahat iş yapamıyoruz. O yüzden hem biz hem de müşterilerimiz sıcaklardan rahatsız olmaması için klima alıyorum\" ifadesini kullandı.

 

Klima Havası Direk Vurmasın
Yazın sıcak ve kavurucu sıcaklarında bizleri serinleten klimalara karşı uzmanlar ise uyarıyor. Klima havasına direk maruz kalmamamız gerektiğini belirten uzmanlar, klima havasına direk maruz kalındığı takdirde direnci güçlü olmayan insanlarda gribal enfeksiyonlara neden olabileceğini, bunun için klimadan direk değil de dolaylı bir şekilde faydalanmak gerektiğini vurguladı. Serin havalarda ürüyen bakterilere karşı klimaların temizliğine de dikkat çeken uzmanlar, özellikle merkezi soğutmalı olan yerlerde zararlı bakterilerin daha çok ürediğini söyledi. (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir