• DOLAR 32.599
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2496.244
  • ...
ÖNDER: `Sorumluluğumuzun Farkındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - ÖNDER`in (İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği) 51. Genel Kurulu düzenlendi. Hüseyin Korkut yeniden ÖNDER Genel Başkanlığına seçildi. Dernek Genel Merkezinde düzenlenen Genel Kurul toplantısında konuşan Korkut, ÖNDER`in üzerinde taşıdığı tarihi sorumluluğun farkında olduğunu belirterek, \"Toplum bize büyük sorumluluklar yükledi biz bunun farkındayız ve inşallah yeni yönetimimizle birlikte yeni dönemde daha nitelikli işler yapacağız\" dedi.

2011 yılında ÖNDER`in yaptığı faaliyetleri anlatan Korkut, \"250`yi aşkın mezun derneğimizle birlikte, geçtiğimiz yıl siz üyelerimizin, mezunlarımızın ve mensuplarımızın da desteğiyle önemli hizmetlere imza attık. Kasım ayında 7. Kurultayımızı büyük bir coşku ve kardeşlik vurgusu ile Diyarbakır`da gerçekleştirdik. Hemen arkasından, bundan sonra yapmamız gereken nitelikli ve derinlikli işlere işaret olacak, İmam Hatip Liseleri`nin kurucusu Merhum Celaleddin Ökten Hocamızı, onun şahsında İmam Hatip mücadelemizi ifade etmek ve yeni nesillere taşımak için hazırladığımız belgeseli, düzenlediğimiz bir galayla paylaşmış olduk. Oraya katılanlar duygularını saklamakta zorlandılar\" diye konuştu.

Türkiye`nin Sorunlarına Çözüm Önerileri Sunduk
Sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye`nin sorunlarına yönelik çalışmalara da imza attıklarını belirten Korkut, \"Türkiye`nin önemli gündem maddelerinden olan, toplumsal barışı sağlayacak ve tüm toplumu kuşatacak anayasa hazırlıkları sürecinde ÖNDER`in de teklifi oldu, bunu meclis başkanımıza ve bütün siyasi parti başkanlarına sunduk\" ifadelerini kullandı. Korkut, \"Abdi İpekçi`de, İmam Hatip Liselerimizde yaklaşık 20 bin gencimizin katılımıyla Peygamberimizin (s.a.v) dünyaya teşrifinin yıldönümünü kutladık. Programı gençlerimize motivasyon aşılamak için düzenledik\" dedi.

Hayırlı Ve Bereketli Çalışmalar Yapıldı
Genel Kurul`dan kısa bir süre önce Bursa Uludağ`da yüz elli mezun derneğinin katıldığı, üç gün devam eden bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Korkut, konuşmasını \"Yeni sorumluluklarımızı daha güçlü teşkilatlanmayla nasıl yaparız, bizi bekleyen durumlar neler? vb. konuları müzakere ettik. Ben bu çalışmalara emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu toplantımızın hayırlı, bereketli çalışmalara zemin olmasını, kardeşliğimizi pekiştiren, omuz omuza iş yapmamızı artıran ve yeni dönemde artan sorumluluğumuzu yerine getirecek gayretle iş yapmamıza vesile olacak bir toplantı olması diliyorum\" diyerek bitirdi.

ÖNDER`in Uluslararası Bir Sorumluluğu Var
Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Feyzullah Kıyıklık, artık dünyada İmam Hatip Okullarının açıldığını belirterek, ÖNDER`in uluslararası bir sorumluluğunun da bulunduğunu ve dünyaya hizmet eden bir kuruma dönüşmesinin önemli olduğunu söyledi. Bunun için ülkemizde uluslararası üniversiteler, eğitim kurumları, yurtlar, kültür merkezleri gibi yapılanmalar oluşturulması ve bu konuda da ÖNDER`e ciddi yardım ve desteklerin yapılması gerektiğine işaret etti.

ÖNDER`in eski başkanlarının ve diğer üye ve katılımcıların da söz aldığı toplantı sonrasında yeni dönemde görev alan liste açıklandı. (Abdusselam Güneş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir