• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...
Başörtülü Diye Teşekkür Belgesi VERMEDİLER
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Akkoyunlu İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Hatice Koyuncu, başörtülü olduğu gerekçesiyle okul yönetimince tutulan tutanak sonucunda kınama cezası aldı.

 

Birinci dönem sonunda not ortalaması teşekkür belgesi almasına yettiği halde "kılık kıyafet kanununa uymamak" gerekçesiyle verilen kınama cezasından dolayı belgesi verilmeyen öğrenci Hatice Koyuncu, ikinci dönemde de not ortalaması teşekkür belgesi almasına yetmesine rağmen aynı sebepten dolayı hak ettiği teşekkür belgesini alamadı.

 

Okula başörtülü gittiği için hakkında tutanak tutulup kınama cezası verildiğini hatırlatan Koyuncu, "Birinci dönem not ortalamam teşekkür belgesi almaya yetmesine rağmen bu cezadan dolayı bana belgem verilmedi. Aynı şekilde ikinci dönemde de not ortalamam yetmesine rağmen bana hak ettiğim teşekkür belgemi vermediler. Mağduriyetim var. Ben hak ettiğim teşekkür belgemi istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Yetkililerin durumu düzeltmesini isteyen öğrenci Hatice Koyuncu`nun abisi Mehmet Koyuncu ise, ortada bir haksızlığın olduğunu belirterek, "Kardeşim her iki dönemde de teşekkür belgesi almaya hak kazandığı halde başörtülüdür diye kendisine verilen kınama cezasından dolayı belgesi verilmedi. Ortada olan bu haksızlığın ve zulmün giderilmesini yetkililerden istiyoruz" dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir