• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
İZMİR- Ege İhracatçı Birlikleri Devlet Yardımları Şubesi, `Mikro Eğitim Projesi`ni hayata geçirdi. `Mikro Eğitim Projesi` kapsamında, İhracata Yönelik Devlet Desteklerini anlatmak ve ihracatçı firmaları bilgilendirmek için Ege Bölgesi`ndeki ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret borsaları, üniversiteler, işadamları dernekleri, ihracatçı firmalarla 100 civarında `Devlet Yardımları Eğitim Programı` düzenlendi. Programda 9 bin kişiye devlet yardımlarından azami yararlanmanın püf noktaları anlatıldı.
 
Ege İhracatçı Birlikleri`nin eğitim olanaklarının ihracatçıya doğrudan yansıtılması ve firmalarında devlet teşviklerinden nasıl faydalanılacağını gösterebilmek ve öğretebilmek amacını taşıdıklarını belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, eğitim faaliyetleri çerçevesinde bu güne kadar yaklaşık 9 bin kişiye hizmet götürüldüğünü ve eğitime katılanların çok memnun kaldığını ifade etti.
 
Bu güne kadar devlet yardımlarının ihracatçı firmalarca ikinci planda tutulduğuna işaret eden Türkmenoğlu, "Uluslararası rekabetin artması, bütün dünyada karlılıkların düşmesi nedeniyle devlet teşvikleri her geçen gün daha da önemli hale geldi. İhracatçılarımızın teşviklerden azami biçimde faydalanılmasının yolunu açan eğitimlerimizi daha sık olarak tekrarlama hedefindeyiz" diye konuştu.
 
Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülen, `Mikro Eğitim Projesi`nin Türkiye`de alanında bir ilk olduğuna değinen Türkmenoğlu, destek sürecini hızlandırarak firmaların hak ettiği desteği bir an önce almasını sağlamayı amaçladıklarını, Türkiye`nin 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmasında devlet teşviklerinin itici rol üstleneceğini sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)