• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
`Günümüz Kadınları Hz Fatıma`nın Ahlakına Muhtaç`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Yeni İhya Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın kolları Elazığ`da Hz. Fatıma`yı anma etkinliği düzenledi. Kur`an tilavetiyle başlayan program, kız çocuklarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.
 
İlahilerin ardından selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Kadın Kolları başkanı Hatun Polat, Müslüman kadınların şu anda en fazla Peygamberin dizinde büyüyen onun ahlakıyla beslenen biricik kızına muhtaç olduğunu belirterek, ``Uydurma demokrasi laflarıyla sözde özgürlük adı altında bizlere model olarak sunmaya çalıştıkları hayasızca yaşamı bizler tasvip edemeyiz. Bizler ancak İslam ahlakıyla ahlaklanan, İslam`ın öğretilerini benliklerine kadar yansıtan İslam`ın güzide kadınlarını örnek almak zorundayız`` diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Halime Açıkgöz, şu anda insanlığın en fazla Hz. Meryem`in iffetine ve Hz Fatıma`nın ahlakına muhtaç olduğunu belirterek, "Batının anlamsız ve tutarsız bir şekilde Müslüman kadınlara model olarak çıplaklığı sunduğunu üzülerek görmekteyiz. Oysaki bizler Müslüman`ız ve Müslüman`ca bir yaşamı kendimize gaye ilan etmişiz. İslam`dan önceki kadınlara verilen değeri hepiniz bildiğiniz için uzunca anlatmak istemiyorum. Sadece şu kadar ki İslam kadına insan olma onurunu tekrar geri kazandırmıştır`` şeklinde konuştu.
 
Yoğun katılımın olduğu program, ilahi dinletileri, sinevizyon ve tiyatro gösterimiyle sona erdi. (Sadullah Şahin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir