• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Kadın İslam`la Değer Kazandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abdusselam Güneş / İstanbul

Dünya Müslüman Kadınlar Günü münasebetiyle Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Samandıra Kültür Merkezinde bayanlara özel bir program düzenlendi.

Platforma üye derneklerden Furkan-Der, Semere-Der, ve Marmara-Der bayan gönüllüleri tarafından düzenlenen programda duygusal anlar yaşandı.

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program Allah’ın kadına yüklediği misyonu ve görevi anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programda dünyanın değişik ülkelerinde bulunan Müslüman kadınların duygularına şiirsel bir sunumla tercüman olan gösteri salonda duygusal bir atmosfer yaşattı. Programa katılanlara göz yaşlarına hakim olamadı.

KADIN İSLAMLA SAYGIN KONUMUNA KAVUŞTU

Günün konuşmasında İslam’dan önce kadının değersiz bir varlık iken İslam’dan sonra değer gören saygı duyulan bir konuma getirildiği Cenabı Allah’ın tıpkı erkek müminleri vahye muhatap kıldığı gibi mümin kadınları da vahye muhatap kılarak kadını layık olduğu konuma getirdiğine dikkat çekildi. Konuşmada kadınların tarih boyunca toplumların birbirine bağlanmasında köprü görevi gördüğü kadının ifsat oluşunun bütün bir toplumun ifsat olmasına, kadının hidayet bulmasında bütün bir toplumun ihya olmasına neden olduğu vurgulandı. Günümüz Müslüm kadınlarının Hz. Hacerlerin, Hz. Meryemlerin, Hz. Haticeleri ve Hz. Fatımaların mirasına sahip çıkması gerektiği hatırlatıldı. Hüseyni kıyamların olduğu her yerde Zeynebi feryatların hep olacağı belirtildi.

Söylenen duygu dolu ilahiler sonrasından Hz. Hacer ve Hz. Meryem’in hayatlarından birer kesit tiyatro gösterimi ile sunuldu. Programın sonunda yapılan duada Müslüman kadının tarihte geçen nice örnek bayan şahsiyetlerin ahlaklarıyla ahlaklanması ve Müslümanların vahdeti için dua edildi. Programın çıkışanda konuklara içinde Ayeti Kerime ve Hadis-i Şeriflerin olduğu birer zarf hediye edildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir