• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Şanlıurfa YAR-DER`den Suriyeli Mültecilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Her gün toplu katliamların yaşandığı Suriye `den göçler hızla devam ediyor. Esat zulmünden kaçıp Türkiye ye yerleşen Suriyeli mülteci aileler her şeylerini geride bıraktıkları için çok mağduriyet çekiyorlar. Suriye`ye komşu olan Şanlıurfa`ya da göçler her gün artmaktadır. Şanlıurfa`ya gelen Suriyeli mültecilere zaruri ihtiyaçlarını gidermek için Şanlıurfa Yardımeli Derneği yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Yardım eli Derneği (YAR-DER) Başkanı İbrahim Halil Bilen şunları söyledi: "Dünya Suriye`de yaşanan insanlık dramına adeta göz yumuyor. Tabi bu yaşanan zülüm devam ettikçe ölümler mağduriyetler ve göçlerde devam etmektedir. Gücümüzün yettiği kadar ile ırk dil ve mezhep gözetmeden gelen mağdur ailelere yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar gelen onlarca mülteci aileye yardım sever vatandaşlarımızın desteği ile yardım ettik. Son olarak yardım tespit komisyonumuzun tespit ettiği Suriyeli 10 nüfuslu Ebu Ali ailesine yatak yorgan halı battaniye gıda ve zaruri ihtiyaçlarını giderdik.

Son olarak Bilen, "10 nüfuslu Ebu Ali ailesinin yazın en sıcak olduğu bu sırada Selçuklu Mahallesi 3610 sokakta bir evin bodrum katında en zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyorlar. Duyarlı vatandaş ve STK`ların bu ve buna benzer ailelere yardımlarını esirgememelerini temenni ediyoruz. Durumu iyi olan vatandaşlarımızın bu mağdur ailelere yardım etmek için bizlerle 0414 215 37 97 nolu telefon numarasından bizlere ulaşabilirler." şeklinde ifade etti.(Ali Durmaz-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir