• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
Van`da 7 Bin Özürlüye Özürlü Maaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Van Valiliğince bugün düzenlenen bir program dâhilinde Van`ın Kasımoğlu köyü ve civar köylerinde kalan ikisi çocuk 8 özürlü vatandaşa 6`sı akülü tekerlekli ve 2`si normal olmak üzere 8 tekerlekli sandalye verildi.

Van`da Valilik binası önünde gerçekleştirilen Sandalye teslim programına katılan Van Valisi Münir Karaloğlu Burada yaptığı açıklamada Merkez Kasımoğlu köyüne yaptıkları bir ziyaret esnasında köylülerin talebi üzerine harekete geçtiklerini hatırlatarak, \"Burada bugün sandalye verdiğimiz tüm özürlüler köylerde yaşayan ve bu imkânlara bu güne kadar ulaşamayan vatandaşlarımızdır. Ziyaret esnasında bize gelen talepler üzerine arkadaşlarımız bu aileleri ziyaret ettiler. Ve yaptığımız incelemeler sunucunda bu vatandaşlarımıza sandalye vermeye karar verdik keşke daha öncesinde ulaşılıp vatandaşlarımızın bu talepleri yerine getirilmiş olsaydık.\" Dedi.

\"Bu İnsanlar Özürlü Değil Özel İnsanlardır\"
Bu engelliler arasında iki öğrencinin de bulunduğunu anlatan Vali Karaloğlu, \"Özellikle bu öğrencilerimiz inşallah bu sandalyelerle eğitimlerine daha rahat devam edebilecekler. Bu insanlar özürlü gözüyle değil de özel insanlar. Gözüyle bakmalıyız.\" İfadelerini kullandı.

Karaoğlu ayrıca 2005 yılında yürürlüğe giren özürlüler yasasını hatırlatarak, \"Bu yasa kapsamında bu özürlü vatandaşlarımıza bakım ücretleri ödenmeye başlandı. Bu kapsamda ilimizde 7 bin`in üzerinde özürlü vatandaşımıza her ay 640 lira bakım ücretleri ödüyoruz.\"Şeklinde konuştu. (Murat Dalgın, Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir