• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
NTV`den ÖYM İle İlgili Çarpıcı İddia!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NTV, Arınç`ın Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili sözlerini haberleştirirken çok çarpıcı bir iddiada bulundu. NTV`nin haberine göre "Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili çalışma halen Meclis Genel Kurulu gündeminde bulununan 3. yargı paketine bir önerge ile eklenmesi bekleniyor" denildi..

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç`ın yaklaşık 7 saat süren Bakanlar Kurulu`ndan sonra düzenlediği basın toplantısında Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili "taslak da tasarı da yok" diyerek gündemlerinde böyle bir çalışma olmadığını söyledi.

Arınç, "250, 251 ve 252.maddelerle ilgili olarak bunları değiştiren, bunları sınırlandıran, bunların faaliyet alanlarına giren bir düzenleme şu anda taslak olarak da tasarı olarak da mevcut değil." dedi.

ARINÇ "YOK", ÖMER ÇELİK "ÇALIŞMA SÜRÜYOR" DİYOR

Ancak Arınç`ın açıklamalarından saatler sonra Habertürk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Arınç sözlerini adeta yalanlayarak şöyle dedi: “Yok denildi ama Başbakan`ın ifade ettiği şekliyle çalışmalar sürüyor”

AKP`den gelen bu iki açıklama kafaları karıştırdı. Hukukçular ise Hükümet Sözcüsü Arınç`ın açıklamalarının olumlu olduğunu, hükümetin açıklamasına "itibar edilmesi" gerektiğini ifade ettiler.

"Açıklamaya itibar etmeliyiz" diyen hukukçular, hükümetin bu sözünün arkasında durması gerektiğini ifade ettiler.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç`ın Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili dünkü açıklamasını haber yapan NTV, haberinde önemli bir iddiayı da gündeme getirdi.

İşte NTV`nin haberinden ilgili bölüm;

"Başbakan Yardımcısı Arınç`ın "4. pakette olmayacak" sözleri özel yetkili mahkemelerden vazgeçildiği anlamına gelmiyor. Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili çalışma halen Meclis Genel Kurulu gündeminde bulununan 3. yargı paketine bir önerge ile eklenmesi bekleniyor"

Bu haberler de ilginizi çekebilir