• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Hamile Kadını 11 Kilometre Boyunca Sırtlarında Taşıdılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Hasta kadın 2 gün süren ölümüne yolculuktan sonra hastaneye ulaşılabildi. Genç`e bağlı Geyikdere köyü Alatri mezrasında yaşayan ve doğum sancıları tutan Fatma Vurgun (37) 11 kilometre boyunca sırtta taşınarak, hastaneye ulaştırıldı.

 

Perşembe günü rahatsızlanan Vurgun, köy yolu kar nedeniyle kapalı olduğu için hastaneye getirilemedi. Acil 122`den yardım isteyen hasta yakınları günlerce sonuç alamadı. Ambulans helikopter talebinde bulunan Vurgun ailesinin bu talebi de yanıtsız kalınca iş başa düştü.
Fatma Durgun`un durumu gittikçe ağırlaşınca, yakınları onu hastaneye ulaştırmak için harekete geçti. pazar günü sabah saat 07.00`de yaya olarak yola çıkan köylüler dün saat 16.30`da Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`ne ulaşabildi.

 

Fatma Vurgun`un eşi Abdulhalik Vurgun, 2 gün süren ölümüne yolculuk sonrası hastaneye kavuştuklarını belirterek şöyle konuştu: \"Pazar günü sabah 07.00`de yola çıktık. Kimi yerde eşim yavaş yavaş yürüdü, kimi zaman oturdu kimi zamanda sırtla taşındı. Bir gece de Sağgöze`de bir eve sığındık. Pazartesi sabahı tekrar yola çıktık. Öğlen saatlerinde yola ulaştığımızda köy minibüsü ile Çaytepe`ye kadar geldik sonrasında ambulans gelip bizi aldı\" şeklinde konuştu.

 

\"122`yi Defalarca Ardık `Yol Kapalı` Deyip Gelemeyeceklerini Söylediler\"
Genç Kaymakamlığı`na köy yolunun açılması için yazılı ve sözlü başvuruda bulunduklarını belirten Geyikdere Köyü Muhtarı M. Emin Vargın, şunları söyledi: \"Geçen haftadan beridir yaptığımız bütün girişimler boşa çıktı. Konuyu defaaten bildirmemize rağmen hiç kimse oralı olmadı. 122`yi defalarca ardık `yol kapalı` deyip gelemeyeceklerini söylediler. Diyarbakır`a koordinatları verip ambulans helikopter istedik `tamam gönderiyoruz` dediler ancak buradan da bir sonuç alamadık. Haftalardır yolun açılması için yoğun mücadele vermemize rağmen Kaymakamlık ilgilenmedi. Ben sayın Bakan Cevdet Yılmaz ve Milletvekilimiz Eşref Taş`a sesleniyorum: Bu manzaradan haberiniz var mı? eğer vardıysa neden sessiz kalıyorsunuz?\" dedi.

 

Geyikdere Yolu Hiç Açılmadı
Köy yollarının kar yağışından buyana hiç açılmadığını belirten Muhtar Vargın,\"Mezralar dâhil 80 hanemiz bulunuyor. Köyün toplam nüfusu 500`den fazla, ancak aylardır yolumuz kapalı olduğu için köyün dünya ile irtibatı yok\" dedi. Genç Kaymakamı Muammer Köken`in konuyu kişiselleştirdiğini söyleyen Muhtar Vargın, \"Yolumuz kapalı olduğu için defalarca kaymakamlığa müracaat ettik, ancak bir sonuç alamadık. Bu haksızlığa susmayıp, `köyümüzün yolları kapalıyken futbol sahasında araç çalıştırmasınlar` şeklinde sitem etmiş yine `Genç`ten alamadığımız hizmeti merkezden alıyoruz` demiştim. Bu sözlerimi kişiselleştiren Kaymakam Bey, taleplerimize cevap vermiyor.\" Vargın, Kaymakam Köken`in konuyu kişiselleştirdiğini ve eleştiriye tahammül edemediğini söyledi.

 

\"Yolun Açılmama Gerekçesini Açıklasınlar\"
Vargın, \"Geçtiğimiz hafta Bingöl İl Özel İdaresi bünyesindeki iş makineleri birkaç gün yol açma çalışması yaptılar. Ancak kaymakam Köken talimat vererek iş makinelerini çektirdi. Bunun sebebini sorduğumda `güvenlik gerekçesiyle çektiklerini` söyledi. Bende bu gerekçeyi yazıya dökmelerini isteyince verdiğim dilekçeyi suratıma fırlatarak talebime kızdı. Eğer gerçekten gerekçe güvenlikse Sağgöze köyü ile komşuyuz, orada halen iş makineleri çalışıyor. Her hangi bir sorun olmuyor. Yok, eğer güvenlik değilse bize açılmama gerekçesini açıklasınlar\" dedi.

 

\"Köydeki Hastaların Suçu Ne?\"
Hastaların mağdur olduğunu belirten Vargın, sözlerine şöyle devam etti: \"Köyümüzde doğumu yaklaşan bayanlar var. Bunlar yol kapalı olduğu için bir kez dahi kontrole gidememiş kişiler. Hiç muayene olmadıkları için kayıtları da yok. Biz bu durumu ilettiğimizde `kayıtlı gebe yok` yanıtını alıyoruz, hiç kontrole gelmeyenin nasıl kaydı olabilir ki? 7 aydır bu işkence bu halka revamı. 500 insanın hiç mi kıymeti yok. Kaymakamın benimle bir sorunu olabilir, köydeki hastaların suçu ne?\" şeklinde tepki gösterdi. Köylünün mağdur olduğunu belirten Muhtar Vargın, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve kalkınma Bakanı Yılmaz`dan sorunun çözümü için yardım istedi.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir