• DOLAR 32.56
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2433.258
  • ...
Azgın Laikçi 28 Şubatçı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müdire Avşar, 28 Şubat sürecinde de akıl almaz iftiralarla mütedeyyin öğretmenleri ve öğrencileri hedef almış, karalamalarıyla onların cezalandırılmalarını sağlamış.

Adana`da mezuniyet töreninde okul birincisi olan başörtülü öğrenciye ödülünü vermeyerek aşağılamaya kalkışan İhsan Sabancı Anadolu Kız Meslek Lisesi Müdiresi Ayla Avşar`ın ilk skandalının bu olmadığı ortaya çıktı. Ulusalcı kimliği ile bilinen Müdire Avşar, 28 Şubat sürecinde de akıl almaz iftiralarla mütedeyyin öğretmenleri ve öğrencileri hedef almış, karalamalarıyla onların cezalandırılmalarını sağlamış. O dönemde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği yapan Müslüm Yurtman hakkında “Başörtülü öğrencilerin sayısını arttırıyor” deyip, “Atatürk aleyhinde konuşuyor” şeklinde iftira atarak; görevinden men etmek istemiş.

DSP`Lİ VEKİL DE ARACI OLMUŞ

28 Şubat sürecinde Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi`nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ayla Avşar, Din Kültürü Öğretmeni Müslüm Yurtman`ı “Başörtülü öğrencilerin sayısını arttırıyor” iddiasıyla İl Milli Eğitim`e şikayet ediyor. İl Milli Eğitim`den “iddialar asılsız” cevabını alınca, iftirasını DSP`li Adana Milletvekili Tuncay Karaytuğ`a taşıyor. DSP`li vekil de konuyu Milli Eğitim Bakanı`na aktarıyor. Vekil Bakan`a “İslam Dini`nin tüm renklerini barındıran Adana`da Atatürk`e saldırmanın hafifliğinin yanında, mezhep meselelerini kaşıyan bir din dersi öğretmeni ile ona destek olan millî eğitim müdürü hakkında Bakanlık olarak herhangi bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?” diye soruyor.

BAKANDAN “SORUŞTURMA AÇTIK, CEZA VERDİK” CEVABI

Ve Bakan, estirilen 28 Şubat rüzgarının etkisiyle Din Kültürü öğretmenini cezalandırıyor. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, o öğretmen hakkında soruşturma açıldığını, idari ve disiplin cezası verildiğini ve Cumhuriyet Savcılığı`na da suç duyurusunda bulunulduğunu açıklıyor.

“BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRENCİNİN YÜZÜNE TÜKÜRMÜŞLERDİ”

Yasakçı Müdire`nin iftiralarla mağdur ettiği Din Kültürü Öğretmeni Müslüm Yurtman`a ulaştık. Yurtman, okul idaresinin 28 Şubat sürecinde inançlı öğrencileri fişleyip ağır hakaretlerde bulunduklarını söyledi. Yurtman, şunları anlattı: “Okul dışında başını örten bir öğrenciyi gören Ayla Avşar, okul müdiresine söylüyor ve müdire İlkin Şanlı da okul içinde öğrencinin yüzüne tükürüyor. ‘Burayı İran`a çevireceksiniz. Allah belanızı versin` şeklinde sözler de sarf ediyor. Kız çocuğu bunu bana anlattığında gidip idareyle görüştüm, sonra da bana cephe aldılar. Öğrencilerin çantalarında din kitabı arıyorlardı. Başı örtülü öğrencileri tek tek idareye çekip ‘sizi din dersi öğretmeni mi yönlendiriyor` şeklinde sürekli bir hesaba çekilme olayı yaşanıyordu. Öğrencileri ‘cumaya gitmeyin` diye tehdit ediyorlardı. Öğrencileri baskı altına alıyorlardı.”

ELLERİNDEN GELSE DİN DERSİNİ YASAKLAYACAKLARDI

Okuldaki öğrencilerin yüzde 90`ının bu ekipten şikayetçi olduğunu ve okuldan atılma korkusuyla kimsenin şikayet edemediğini dile getiren Yurtman, “Müdür İlkin Şanlı ve yardımcısı Ayla Avşar tam bir 28 Şubat ekibinin üyesiydi. Ellerinden gelse okulda din dersini yasaklayacaklardı” dedi.

“10 KASIM`DA ZORLA LAİKLİK SUNUMU YAPTIRDILAR”

Süreçten önce kendisine yoğun baskı uygulandığını belirten Yurtman, “Bana 10 Kasım`da laiklikle ilgili zorla sunum yaptırdılar. ‘Rahatsızım` dedim, ‘olmaz` dediysem de zorla yaptırdılar. Sonradan anladım 28 Şubat`a zemin hazırlığıymış” diye konuştu.

‘NEDEN ERKEK ARKADAŞIN YOK` AŞAĞILAMASI

“Kız erkek ilişkileri arasında alabildiğince serbest bir ilişki söz konusuydu” diyen Yutman, şu açıklamalara yer verdi: “Bir kız öğrencinin erkek arkadaşı yok diye okuldaki öğrenciler tarafından dışlanıldı. Öğrenci o kadar rencide oldu ki okulu bırakıp İmam Hatip lisesine gitme kararı aldı ve gitti. Neden erkek arkadaşın yok diye yapılır mı? Allah korkunuz yok mu? İçinde din geçen bir şey duyduklarında elektrik çarpmış kedi gibi olan insanlar vardı. Bu işlerin geri planında hep Ayla Avşar vardı. Sinsice iş çeviriyordu.”

“BİZE ÖRÜMCEK KAFALILAR DERLERDİ”

28 Şubat sürecinden önce Sabancı Anadolu Tekstil Meslek Lisesi`nde öğrenci olan Neslihan Esendir ise o okulda başörtülü oldukları için resmen zulüm gördüklerini belirterek, şunları kaydetti: “Ayla Hanım benim dönemimde müdür yardımcısıydı. Bizim başımız örtülüydü. Başörtülü olanlara ‘örümcek kafalı hamam böcekleri` gibi laflar söylerlerdi. Biz okul sınırları dışına çıktığımızda başımızı örter ve pardesümüzü giyerdik. Ama onlar buna da izin vermek istemiyorlardı. Okulun yakınlarında bile izin vermiyorlardı. Devamlı yanlarına çağırıp baskı kuruyorlardı. ‘Başörtüsü takıyorsunuz, o yetmezmiş gibi bir de pardesü çıkardınız başımıza. Bu neyin nesi` diye kızıyorlardı bize.”

“BANA ‘SEN ÇOK TEHLİKELİSİN` DERDİ”

O dönemde okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Celal Koç da, “Ben Müslüm Beyin yanında gezerdim, sürekli onunla muhabbet ederdim. Bir gün karşımıza çıkarak ‘sen de çok tehlikelisin` dedi” diye konuştu. Ayla Avşar`ın okulun korkulu rüyası olduğunu dile getiren Koç, “Kafa yapısı olarak tam bir 28 Şubatçıydı. Tam bir din karşıtıydı. Başörtülü öğrencilere etmediği hakaret yoktu. Göz göre göre din kültürü öğretmeni Müslüm Yurtman`ı okuldan uzaklaştırmak istiyordu” ifadelerine yer verdi.


AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir