• DOLAR 32.526
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.549
  • ...
SON DAKİKA
Deprem Sürecinde Çizdiği Resimle Birinci Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan deprem felaketlerini konu alan resim, şiir, anı ve fotoğraf yarışmasının resim alanında birinci olan ve Van Valisi Münir Karaloğlu da katıldığı bir törende ödülünü alan Hamdiye Lale adlı öğrenci, deprem sürecinde çizdiği resimde yardımlaşmanın önemine vurgu yaptığını söyledi.

 

\"Resimde Vermek İstediğim Mesaj Yardımlaşma Duygusudur\"
Öğretmeni sayesinde yarışmaya girdiğini anlatan Bostaniçi İlköğretim Okulu öğrencisi Hamdiye Lale \"Çizdiğim resimde yaşanan depremlerde yıkılan okullarımız var. Bunun ardından her ilden farklı malzemeler geliyor. Resimden okul eşyaları başta olmak giyim, ayakkabı ve benzeri malzemeler var. Özellikle resimde vermek istediğim mesaj yardımlaşmadır. Ülkenin her tarafından Van`a gelen yardımları çizmeye çalıştım.\" dedi.

 

Resmini deprem sürecinin zor günlerinde çizdiğini aktaran ilköğretim öğrencisi, \"Artçıların sık sık yaşandığı ve okula gidemediğim günlerde bu resmi çizdim. Birinci seçileceğini hiç düşünmedim ancak haberi duyunca çok sevindim. Ödülümü aldım çok mutluyum.\" İfadelerini kullandı.

 

Lale, resim yarışmasında birinci olduğu için kendisine verilen tam altın ödülünü ise okuluna devam etmek için harcayacağını söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir