• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.415
  • ...
SP Van İl Başkanı Gündemi Değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saadet Partisi Van il başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasını Saadet Partisi Van il başkanı M. Necip Yavuzer okudu.

 

Yavuzer, Van belediye başkanı Bekir Kaya, eski il başkanı Cüneyt Caniş, Bostaniçi belediye başkanı İhsan Güler`in tutuklanmasına değinerek, tutuklanmaları zaman ve siyasi ortam açısından tasvip etmediklerini ifade etti.

 

`Prototip Olarak Erdoğan Öne Çıkarıldı`
Açıklamasında Arap baharına da değinen Yavuzer, \"Bugüne kadar diktatörlerle yönetilen İslam topraklarında Kuran`i uyanışın belirginleşmesi üzerine sahneye demokrat kimlikli ve göbeğinden ABD`ye bağlı yeni işbirlikçiler konulmak isteniyor. İsrail`in güvenliği ile birlikte petrol ve su kaynaklarının kaybedilmesi korkusu üzerine harekete geçen ABD, diktatörler yerine kendine bağlı demokratları iktidarda görmeyi istemektedir. Bunun içinde prototipi olarak da Erdoğan`ı öne çıkardılar ve onun ile İslam dünyasına şekil vermeye çalışmaktadırlar\" ifadelerine yer verdi.

 

Başbakan Erdoğan`ın kürtaj söylemlerini de eleştiren Yavuzer, \"Zinayı suç olmaktan çıkaran bir iktidarın, Kürtaja yasak koymaya kalkması büyük bir çelişkidir. Bu bataklığı kurutmadan sinekleri tek tek öldürme girişimi gibidir\" diyerek ortaya atılan bu söylemlerin başka işleri gözden kaçırmak ve zaman kazanmak amaçlı olduğunu belirtti.

 

`Yabancılara Toprak Satımı 600 Dönüme Çıkarılmak İsteniyor`
Daha önce yabancılara 25 dönüm toprak satılması öngörülürken, bunun 300 dönüme çıkarılıp bakanlar kurulu kararı ile 600 dönüme çıkarılmasının da hükümet tarafından perdelenmek istendiğinin altını çizen Yavuzer, bundan en çok faydalanacak olan da terörist İsrail devletinin olacağını hatırlatarak, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak`ın bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanına bir mektup gönderdiğini ifade etti. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir