• DOLAR 32.541
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2434.382
  • ...
Kurtulmuş: Türkiye`de Hala Darbe Riski Var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Numan Kurtulmuş, özel yetkili mahkemeler ile savcıların yetkilerinin daraltılmasıyla devam eden birçok hayati davanın zarar görmesinden endişe ettiklerini belirtti.

İstanbul`da bir grup gazeteciyle bir araya gelerek sivil anayasa konusundaki çalışmaları hakkında bilgi veren HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümetin özel yetkili mahkemelerle ilgili yapmayı düşündüğü değişikliklere ilişkin soruları da cevapladı. Özel yetkili mahkemelere normal demokratik ülkelerde gerek olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Ancak birçok hayati reformun yapılmadığı Türkiye`de her an her şey olabilir. Henüz darbe riski geçmiş değil. Teorik olarak `özel yetkili mahkemeler` kalksın denebilir. Ama şu anda süren birçok kritik dava var. 28 Şubat, Balyoz ve Ergenekon gibi hayati davaların etkilenmesinden endişe ediyoruz." şeklinde konuştu.

Uzun tutukluluk süreleriyle ilgili ayrı bir düzenlemenin yapılabileceğini ifade eden Numan Kurtulmuş, "Farklı birçok yerde işlenmiş bu tür önemli davaların ağır ceza mahkemelerinde görülmesi çok zor olduğu için özel yetkili mahkemeler ortaya çıktı. Bu yetkiler sayesinde savcılar doğrudan bu suçlarla ilgili kişilerin üzerine gidebiliyor. Yapılması düşünülen değişiklikler savcıların bu yetkisini daraltırsa soruşturmalar etkin bir şekilde yürütülemez." ifadelerini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir