• DOLAR 32.561
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2430.055
  • ...
SON DAKİKA
2B`nin Geliri İle 15 Milyon Konuta Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Star`ın dün duyurduğu `çürük evini yıkana kredi desteği`nin kaynağını açıkladı. Bayraktar "2B`den elde edeceğimiz gelirle 15 milyon konutun sahibine kredi-finansman ve teknik destek vereceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2B Yasası kapsamında elde edilecek finansal gelirle deprem bölgesinde bulunan 15 milyon konutun yenileneceğini söyledi. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği`nin (MÜSİAD) 77. Genel İdare Kurulu (GİK) Toplantısı Karadeniz Ereğli`de yapıldı. Toplantıya katılan Bakan Bayraktar, `Kentsel Dönüşüm`le ilgili detayları açıkladı.


4 ay içinde yıkımlara başlayacaklarını söyleyen Bayraktar "2B`den elde edeceğimiz gelirle bu 15 milyon konutun sahibine kredi-finansman ve teknik destek vereceğiz. Bunlardan 6-7 milyonu yıkılıp tekrar yapılacak. Afet geldiğinde bu konutların tamamen boşaltılmış olması gerekiyor. Vatandaşlarımızın da kendi can ve mal güvenliği açısından destekleyeceğini umuyoruz" dedi.

"İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin kenarları yağ lekesi gibi gecekondularla dolu. Şehrin gelişmesini tıkayan bir yapı var. Binada sıkıntı varsa vatandaş başvurusunu yapacak, binayı kendisi yıkacak. Biz imar yönünden, ruhsat yönünden, kredi yönünden yardımcı olacağız" diyen Bakan Bayraktar, şunları söyledi: "Ev verebiliyorsak ev vereceğiz, faiz sübvansiyonu yapacağız. Ama yapmazsa belediyelerle iş birliği ile yıkılması gereken riskli binayı yıkmak zorundayız. Bunu vatandaşlarımızla yapacağız. Vatandaşı incitmeden, itip kakmadan yapacağız"

PROVOKATÖRLER DE OLACAKTIR

Bakan Bayraktar "İş yaparken hata yapabilirsin. Burada da provokatörler ortaya çıkacak. Kasten yapmışız gibi kullanacaklar. Halbuki bu zor işi desteklemek lazım. Teknik altyapımız çok kötü enerjiyi müthiş savuruyor. 15 milyon bina yenilendiğinde yüzde 50 lik bir tasarruf imkanı doğacak. Ortalama 10-12 milyar dolarlık" diye konuştu.

İSTİHADAM ARTACAK İŞSİZLİK AZALACAK

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da yeni dönemin ilk genel idare kurul toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek, yurt dışında 121 faaliyet noktasına yeni halkalar eklemeyi hedeflediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar`a, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı tarafından plaket takdim edildi. Bakan Bayraktar "20 yılda afet riski taşıyan binaları yenileyeceğiz. Bunun yanına ihtiyaç olunan konutlar da yapacağız. 20 yılda inşallah çok daha fazla rakamlara ulaşacağız, azimliyiz ve kararlıyız. Bununla sadece binaları yıkmak ve yeniden yapmak değil, Türkiye`nin ekonomisi ve Türkiye`nin inşaat sektörü canlanacak. Türkiye`nin istihdamı artacak, işsizlik azalacak" diye konuştu.

Dünya Bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir