• DOLAR 32.567
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2412.475
  • ...
Depremzede Hak Sahipleri Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaşanan iki yıkıcı depremden sonra konutları, işyerleri ve ahırları yıkık-ağır ve orta hasar gören afetzede ailelerin hak sahipliği ve borçlandırma çalışmaları başvuruları 30 Nisan`da başlamıştı. Başvuru işlemlerinin 28 Haziran`da bitecek olması vatandaşı telaşa sokarken Van İl Afet Müdürlüğünde Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, hak sahipliğine ilişkin bir açıklama yaptı.

 

Açıklamasında hak sahipliği ve talep taahhütname alma ve kalıcı konutlarla ilgili başvuruların 28 Haziran`da biteceğini hatırlatan Ertaş, vatandaşa en kısa zamanda başvurularını yapması için çağrıda bulundu.

 

Ertaş, \"Hak sahipliği ve talep taahhütname alma ve kalıcı konutlarla ilgili başvurularımızı 30 Nisan`da başlatmıştık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İl afet müdürlüğü bünyesinde her mahallemiz ve her beldemiz için kurmuş olduğumuz buradaki konteynerlerde talep taahhütname alma işlemleri her gün devam etmektedir\" diyerek, 28 Haziran`da işlemlerin biteceğine vurgu yaptı.

 

\"Başvuru Süresi Kesinlikle Uzatılmayacak\"
Ertaş, vatandaşın herhangi bir hak kaybı yaşamaması için 28 Haziran`a kadar tüm işlemlerin yapılması gerektiğini belirterek, \"28 Haziran tarihinden sonra herhangi bir müracaat alınmayacağı için vatandaşımızın bu noktada duyarlı olması son derece önem arz etmektedir. Bazı vatandaşlarımız son güne bırakalım düşüncesi taşıyabilir. Kesinlikle böyle bir şey yapmasınlar. Bizim bunu vurgulamamızın amacı; son haftaya bırakıp da vatandaşlarımızın kuyruklar oluşturarak, belli bir izdiham içerisine girerek işlerini daha güç yapmak, beklemek durumunda kalmamaları ve süreyi kaçırmamaları içindir\" dedi.

 

Başvuru süresinin kesinlikle uzatılmayacağının altını çizen Ertaş, \"28 Haziran son gün olduğu için bizler bu talepleri aldıktan sonra kimler hak sahibi olacak bunun bir çalışmasını yapacağız. Mali hak sahipliği komisyonu bunun kararını verecek, bu da bir süreç alacak. Ayrıca bunların itirazı da olabilir. Bu da 15 gün kadar bir zaman alacak\" ifadelerini kullandı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir