• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Şanlıurfa`da Mahkum Ailelerine Görüş İşkencesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan yakınlarının görüşüne giden aileler, kendilerine yaşatılan sıkıntılarla adeta cezalandırıldıklarını ifade ederek, İsrail`de bile mahkûm ailelerine bu kadar eziyet yapıladığını ifade etti.
 
Ziyaret günü olması nedeniyle bugün Şanlıurfa E Tipi Kapalı cezaevine gelen Mahkûm yakınları, mahkûmların çok olması ve cezaevi idaresinin görevlerini gereği gibi ifa edememesi nedeniyle cezaevi önünde görüş izdihamı yaşadı.
 
Saatlerce Bekletiliyoruz
Konu ile ilgili açıklamada bulunan mahkûm yakını Osman Akkuş, "Biz Cezaevindeki yakınlarımızı ziyaret etmek için bekliyoruz. İçeride bulunan mahkûmlar, suçlu veya suçsuz bizim ne suçumuz var. Bizim burada çektiğimiz sıkıntıları hiçbir yerde çekmiyoruz. Biz iki saattir bekliyoruz, bu resmen işkencedir. Buradan Sayın Başbakanımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Adalet Bakanımıza sesleniyoruz bu şartları biraz iyileştirsinler
Para dahi görüş günü olmasa içeri almıyorlar elbise almıyorlar 5 kişiden fazla kimseyi içeri almıyorlar. Kundaktaki bebeği dahi bir kişinin yerine sayıyorlar bundan başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın haberi var mı, benim 4 çocuğum var onları da büyüklerden sayıp o şekilde içeri bırakıyorlar" dedi.
 
Bir Sürü Aramadan Geçiyoruz
Eziyete varan aramalardan geçtiklerini ifade eden Akkuş, "Bizleri içeri alırken üzerimizde hiçbir şey bırakmıyorlar kâğıt para olsun kemer olsun hiçbir şey bırakmıyorlar görüşe giderken pantolonumuz aşağı düşüyor zaten üzerimizde bıraksalar dahi hiçbir şeyi mahkûma verme imkânımız yok aramızda cam var, demir var telefonla konuşuyoruz. Yakınımızı ziyaret etmek için bir sürü yerden aramadan geçiyoruz bu yaz günlerinde saatlerce dışarıda bekliyoruz. Psikolojimiz bozuluyor burada hasta var tansiyonu olan var kalp sorunu olan var şekeri olan var lütfen Sayın Cumhurbaşkanımızdan Sayın Başbakanımızdan Sayın Adalet Bakanımızdan rica ediyoruz bu sıkıntılara bir çare bulsunlar" diye konuştu.
 
Kocası cezaevinde bulunan bir bayan ise 6 aydır gelip gittiğini belirterek, "Kocamın hiçbir suçu olmadığı halde burada yatmakta ve bizler de gidip gelmekle çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz yetkililer bir an önce haklı ile haksızı ayırsınlar" deyip gözyaşlarını tutamadı.
 
Bizler Burada Cezalandırılıyoruz
Diğer mahkûm yakınları adeta cezalandırıldıklarını dile getirerek, "Saatlerce bu kapıda bekliyoruz. 20 dakika görüşmek için 5 defa aramadan geçiriliyoruz üzerimizde ne varsa hepsini alıyorlar kâğıt parayı dahi cebimizden çıkarıyorlar paramız cebimizde olsa ne olacak sanki camı kırıp içerimi vereceğiz. Sayın Başbakana sesleniyoruz bir an önce bir af çıkarmazsa bu millet gidip gelip burada ölecek bir sürü aramadan geçiriliyoruz. Sanki bizler mahkûmuz bizleri cezalandırıyorlar" dedi.
 
Diğer bir mahkûm yakını ise içerdekiler mağdur dışarıdakiler mağdur içeri girerken çok sıkıntı yaşıyoruz. İnsan hakları bumu budur Gaziantep ve başka yerlerde neden böyle sıkıntılar yaşanmıyor sadece Urfa da bu sıkıntılar yaşanıyor sahipsizliktir bu en azından bir dinlenme yeri yapsınlar misafirhane yapsın barakadan bu kadar insan bu sıcakta güneşin altında saatlerce bekliyorlar birkaç dakika mahkûmları ile birkaç dakika görüşmek için yetkililer bir an önce bu soruna bir çare bulsunlar ifadelerini kullandı. (Ali Durmaz - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir