• DOLAR 32.372
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.31
  • ...
Kenan Evren İsmi Tarih Oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Niğde’nin Bor ilçesindeki Kenan Evren İlköğretim Okulu’nun ismi Menderes İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.


Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, darbelerden ve etkilerinden ülkeyi bir an önce ülkeyi kurtarmak gerektiğini belirterek, “Bu amaçla Bor Mehmetçik Mahallesi`nde bulunan Kenan Evren İlköğretim Okulumuzun adını, Menderes İlköğretim Okulu olarak değiştirdik” dedi.

Okuldaki tabelanın indirilmesinden sonra bir açıklama yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Türkiye’nin artık normalleştiğini hatırlatarak, “Okullarımızda vatandaşlık ve insan hakları projelerimiz devam ediyor. Çocuklarımıza demokrasi eğitimi çalışırken gündemde olan darbelerden bir şekilde bu ülkeyi kurtarmamız gerekiyor.

Artık bu ülkenin tarihinde darbe olmasını istemiyoruz. Tamamen halkın iradesinin, milli iradenin egemen olmasını dileğiyle böyle bir isim değişikliğine gittik. Okulumuzdaki Kenan Evren ismi artık tarih olmuştur. Türkiye genelinde 17 okulun tabelasındaki Kenan Evren ismi bugün itibariyle 16’ya düşmüştür” diye konuştu.

Menderes ailesine ithaf edildi
Türkiye’nin darbelerden çok etkilendiğini belirten Ekinci, isim değişikliğinin özel olduğunu ve Menderes ailesine ithaf ettiklerini söyledi.

Darbelerden en çok etkilenen Menderes ailesine selam gönderen Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Darbelerden birçok mağdur insanımız var. Menderes ailesi de bunu temsilen bir örnek. Menderes ailesine buradan bir selam gönderiyor ve hissiyatlarını paylaşıyoruz. Darbelere bir son olsun diyoruz” şeklinde konuştu.
 

TRT Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir