• DOLAR 32.571
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2436.65
  • ...
SON DAKİKA
Bu TV`de Herkes Çarşaflı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Televizyonun adı Marya TV. Mısır`da uydu üzerinden yayın yapıyor. Diğer kanallardan farkı, bu televizyonda kamera önünde ve arkasında çalışanlarının tamamının çarşaflı kadınlar olması.

Televizyonun sloganı: "sadece çarşaflı kadınlar.

SABAH`dan Taha Dağlı`nın haberine göre ; Stüdyoda canlı yayınlanan programı, çarşaflı bir kadın sunuyor, konuğu da öyle...Hatta yayını görüntüleyen stüdyo kameramanı da çarşaflı bir kadın.

Peki neden sadece çarşaflı kadınların çalıştığı bir televizyon kanalı kuruldu...Kanalın yöneticisi Safa el Rafai, bu durumu şöyle açıklıyor. "Biz çarşaflı kadınların da televizyonculuk yapabildiğini göstermek istiyoruz" diyor.

Mısır`da peçeli kadınlar genellikle çalışmaz, ev hanımıdır. Ancak Marya TV bu ezberi bozuyor. Safa el Rafai, Mısır`da çok sayıda üniversite öğrencisi peçeli kadının televizyonculuk deneyimi olduğunu ancak çalışacak televizyon bulamadıkları için evlerinde oturmak zorunda kaldıklarını söylüyor. "Etrafımızda çok sayıda peçeli öğrenci var bunlar üniversitelerin iletişim ve meyda bölümlerinden mezunlar ancak çalışacak televizyon bulamıyorlar, evlerinde oturmaktan başka şansları kalmıyor, işte bu televizyonu kurarark o kızkardeşlerimize iş imkanı sağlamış olduk, hem onlar evde oturmuyor, çalışabildiklerini gösteriyorlar hem de biz televizyonumuza muhabir ya da başka çalışan ararken fazla zaman kaybetmemiş oluyoruz" diyor.

Televizyon çalışanlarının tamamı kadın, bu kurumda erkeklere yer yok. Peki yayınlar nasıl. Marya Tv şu an uydu üzerinden deneme yayınları yapıyor. Yayın akışında dini programlar ağırlıklı ancak politika ve sosyal içerikli konuların ele alındığı programların sayısı da bir hayli fazla.

Bu haberler de ilginizi çekebilir