• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
Burma`da OHAL İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Eski adı Burma olan Myanmar`da Budist ve Müslüman gruplar arasındaki olayların tırmanması üzerine, Devlet Başkanı Thein Sein, ülkenin batısında olağanüstü durum ilan etti.
 
 Olağanüstü durum ilanı, olayların yaşandığı Rakhine eyaletinde askeri birliklerin yönetimi ele almasına yeşil ışık yakıyor. Devlet Başkanı Thein Sein, olayların bastırılamaması halinde, diğer bölgelere de yayılma ihtimalı olduğunu, bunun da demokrasiye geçiş sürecini olumsuz etkileyeceğini belirtti.

 Rakhine eyaletinde olaylar, Budistlerin, bir kadının tecavüze uğrayarak öldürülmesinden Müslümanları sorumlu tutması ve 3 Haziran`da 10 Müslümanı linç etmesi üzerine başlamıştı.

 Haftasonunda 7 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı, 500 evin de ateşe verildiği olayların da, linç olayına misilleme olduğu bildiriliyor.

 Gece sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgede halkın işyerlerini açmaya, sokağa çıkmaya korktuğu haber veriliyor. Askeri birliklerin sevkedildiği Rakhine eyaletinden çok sayıda kişi ayrılmaya çalışıyor.

 Asya`nın etnik bakımdan en karışık ülkelerinden biri olan Myanmar`da geçen yıl askeri cunta iktidarı sivillere bırakmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir