• DOLAR 32.602
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2498.204
  • ...
Bayraktar: `Başakşehir`i Hazineden Bir Kuruş Almadan Yaptık`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul`da 1. Kayabaşı Festivali Şenliklerine katıldı. Burada konuşan Bakan Bayraktar, "Hazineden bir kuruş almadan, halkın parasıyla yapılan böyle bir şehir dünyada yoktur, böylece Başakşehir dünyada bir ilktir" dedi.
 

Başakşehir`i yaptıklarını hatırlatan Bakan Bayraktar, "Bize inanmıyordular, bunlar bir şey yapamaz diyorlardı. Emlak Bankasının durumu ortada, sigorta ve kooperatiflerin durumu ortadaydı. Nereden yapacaksınız, Dünya batıyor, siz rezil olacaksınız dediler. Siz dua ettiniz, biz de bunu başardık. Başakşehir gibi İstanbul`un 8 bölgesinde konutlar yaptık. Arkasından yine siz Adalet ve Kalkınma Partisini 2002 yılının sonunda iktidara getirdiniz.
 

Türkiye`de çok önemli projelere ve yatırımlara imza attık. Türkiye`de yapacak çok daha işlerimiz var. Biz Türkiye`yi kalkındırmak, insanımızın refah düzeyini daha da yükseltmek durumundayız. Gençlerimize daha iyi bir eğitim sağlamak durumundayız. Dünyada söz sahibi olan bir Türkiye`yi gerçekleştirmek durumundayız. Bunu siz olmadan gerçekleştiremeyiz. Sizler bize desteğinize veriyorsunuz, biz de gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bize oy vermeyenlere hizmet etmek durumundayız. Kesinlikle bir ayrım yapamayız" diye konuştu.
 

Bakan Erdoğan Bayraktar, Başakşehir`deki arazi niye Vakıfbank`a 1.5 milyon TL`ye veriliyordu biliyor musunuz diyerek, şunları kaydetti: "Belediyelerin konut yapma mecburiyeti vardı. O zaman ki İstanbul Belediyesi konut yapmak için kredi almış, konut işine girmiş ve araziyi bankaya ipotek vermişti. Sonra ise konut yapamamış. Bu 1994`ten önceki belediyenin yaptığı iş, borcunu ödemek için araziyi veriyordu. Sonra Recep Tayyip Erdoğan geldi, parayı ödedi, ben fakir fukaraya garip, gurabaya konut yapacağım dedi ve orada Başakşehir`e başladık. Burada maya tuttu.
 

Başakşehir`i hazineden bir kuruş almadan yaptık.. Buradaki vuruk, çürük arazileri altyapısı yolu olmayan yerlerin çevre düzenini ve yollarını hepsini kaynağını kendisi üreterek TOKİ yaptı. Bu çok zor bir iş, dünyada bunu başaran yok, ama sizin duanız bunu yaptırdı. Bundan sonra bu kervan yürüyecek, yine biz ev ihtiyacı barınma ihtiyacı olan insanlara ev üretmeye devam edeceğiz. Şimdi bir büyük Kentsel Dönüşüm yasası yasası çıkardık, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi… Bu yasayla çok daha büyük işler yapacağız. Burada 20 bin civarında konut sayısına ulaştık, bunu biraz daha artıracağız. Hazineden bir kuruş almadan halkın parasıyla yapılan böyle bir şehir dünyada yoktur, böylece Başakşehir dünyada bir ilktir."
 

Programın sonunda Bakan Bayraktar`a plaket verildi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir