• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yemen`de Mücadele Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emrah tel- İstanbul / doğruhaber

İstanbul-Fatih Türk-Yemen Ortak Çalışma Grubu Başkanı Dr. Abdurrahman Al-Wali ve kurum üyeleri bir takım görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldi. Yemen’de yaşanan halk devrimi ve devrim sonrası Yemen’in durumu ile ilgili bir basın açıklaması düzenleyen Yemen komitesi, yemende mücadelenin devam ettiğini ifade ederek, mevcut geçici yönetimin oluşturduğu hak ihlalleri ile ilgili bilgi verdi. Basın açıklamasına Fatih Türk-Yemen Ortak Çalışma Grubu Başkanı Dr. Abdurrahman Al-Wali, Devrim Şehitleri İçin Çalışmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Ahmed Ali Al-Shami, Fatih Türkiye-Yemen Ortak Çalışma Grubu üyelerinden Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Şevki Salih Almaimooni ve Öğretmenler Sendikası Başkanı Fuad Muhsin Dahabah katıldı.

ESKİ REJİMİN GÜCÜ HALA ETKİN
Mazlum Der- İstanbul Şubesinde gerçekleştirilen basın açıklaması Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başladı. Devrim sürecinde yaşananların anlatıldığı basın açıklamasında, “Arap devrimleri olarak da anılan sürecin ardından hareketlenen Yemen’de hareketlenmenin başladığı bir yıllık süreçte 1500’den fazla sivil ölmüştür. Toplamda 6000 den fazla ağır yaralı, 1800 civarında tutuklu ve kayıp bulunan Yemen’de polis ve asker teşkilatında eski rejimin gücünün etkin olması sürece ilişkin kaygıları artırmaktadır” denildi.

ZULÜM DEVAM EDİYOR
Yemen’de, eski rejimin Dikdatör Salih’in gitmesi sonrası tam anlamıyla ortadan kalkmadığına vurgu yapılan açıklamada; “Batı yanlısı Ali Abdullah Salih rejimini bütün kurumlarıyla ortadan kaldırmak üzere “Halk Rejimin Yıkılmasını İstiyor!” sloganıyla harekete geçen halk, neticede akan kanın durması adına Abdullah Salih’in gitmesi ve geçiş hükümeti kurulmasıyla yetinmiştir. Ancak eski rejimin bir diktatörün gitmesiyle ortadan kalkmayacağı, zulüm, işkence ve kayıpların sona ermeyeceği yaşanan süreçte ortaya çıkmıştır” ifadeleri kullanıldı. Siyasi tutukluların bir an önce bırakılması gerektiği ifade edilen açıklamada, halka her fırsatta şiddet uygulayan polis ve asker teşkilatının eski rejimin tortularından arındırılarak halkın katılımına açılması, sağlıklı ve gerçek haber almanın önündeki baskıların sonlandırılması, yeni düzende halkın her anlamda doğrudan katılımının yollarının açılması gerekliliği ifade edildi.

HAK İHLALLERİ SON BULMALI
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Sürecin adil bir şekilde işlemesi ve zalimlerin cezalarını çekmesi bağlamında Abdullah Salih ve emrindekiler dahil eski rejimden ve geçiş döneminden kaynaklanan hak ihlallerinin sağlıklı yargılanmasının yollarının ulusal ve uluslararası düzeyde açılması önemli bir zorunluluktur. Bu kapsamda Türkiye nezdinde de Yemen rejiminin işkencecileri ve katillerinin yargılanmasına ilişkin gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Mazlum-Der olarak onurlu bir direnişle başlarındaki zalim diktatörleri deviren ve devirme azminde olan halkların, batılı zalimlerin ayak oyunlarına kapılarak ellerindeki fırsatı kaçırmaması ve eski statükonun devamına fırsat vermemeleri gerektiğini ifade ederiz.”
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir