• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
82 il 82 Sahabi Programına Batman`da Büyük İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Siyer Araştırmaları Merkezinin başlatmış olduğu 82 il 82 Sahabi Projesinin Batman ayağında, Aile Eğitim Yardımlaşma Derneği Aile-Der`in düzenlediği program, 16 Mayıs Şehir Stadyumu Kapalı Spor Salonunda halkın yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

  Program öncesi salona giren katılımcılara yazarlığını Muhammed Emin Yıldırım`ın yaptığı "Efendimizi Sahabe Gibi Sevmek" kitabı hediye edildi. Hafız İbrahim Yakut`un okuduğu Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başlayan program 82 il 82 Sahabi projesinin tanıtım filminin gösterimiyle devam etti.

Tanıtım filminin ardından açılış konuşmasını yapan Aile-Der Başkanı Rümeysa Sütçü, "Batman programını düzenleyen Aile-Der ailesi olarak ilkemiz Efendimizin `Ya öğreten ol, ya öğrenen ol, ya dinleyici ya da bunları sevenlerden biri ol. Beşincisi olma helak olursun` düsturudur. Bu düsturla kişi kendini yaratanın önerdiği şekilde onun kitabına uygun olarak terbiye ederse, doğru yolu bulmuş olacaktır. Çünkü özünde rabbani terbiye içermeyen bir kişilik hatalı ve eksik olacaktır" dedi.   Daha sonra kürsüye davet edilen İstanbul Siyer Araştırma Merkezinin Kurucusu Araştırmacı Yazar Muhammed Emin Yıldırım Hz. Abdullah b. Cafer`in (İmam Abdullah`ın) hayatını ve bilinmeyen yönlerini program katılımcılarına anlattı.   Bölge insanının Yezidilerin, İbni Ziyadların, İbni Zilcevşenlerin taraftarı olmayacağını belirten Yıldırım, "Eğer 760 senedir Allah, Batman`da Hasankeyf`te Ehl-i Beyt`ten olan bir insanın ismini unutulmamış ve zihinlerde bu ismi sürekli olarak hatırlatmışsa, bunun çok önemli bir hikmeti olsa gerek. Nedir bu? Batman`ın insanı ve bu bölge insanı hiçbir zaman Yezidilerin, İbni Ziyad`ların, İbni Zilcevşen`lerin taraftarı olmamıştır, olmayacaktır da inşallah" dedi.

  İslam Bu Topraklara Ne Zorla, Nede Kılıç Zoruyla Geldi
Her zaman için bölge halkının tarafının İslam olduğunu kaydeden Yıldırım Hoca, " Bölge halkının tarafı Kur`an`dır, sünnettir, ehlibeyttir inşallah. Onun adının varlığı ve bu topraklarda anılması da bunun en büyük işaretidir. Elhamdülillah biz bunu böyle gördük böyle tanırız. Kim ne derse dersin İslam bu topraklara ne zorla geldi, ne kılıç zoruyla geldi. Allah aşkına kim Kürde zorla iş yaptırdı ki, İslam`da zorla gelsin. Ne geldiyse adalet ile geldi, ne kabul ettilerse de İslam`ın adalet dağıtan o mesajlarıyla kabul ettiler" şeklinde konuştu.   Bu toprakların kıyamete kadar İslam yolunda mücadele eden kişileri yetiştireceğini kaydeden Yıldırım, "İlk günden bu tarafa bu topraklar her daim Selahaddin`ler yetiştirdi, Ahmed-i Hani`ler yetiştirdi, Melaye Ceziriler yetiştirdi, Şeyh Saidler yetiştirdi, Bediüzzamanlar yetiştirdi ve kıyamete kadar da yetiştirmeye devam edecektir inşallah" ifadelerini kullandı.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir