• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Innsbruck`ta Muhtaçlar Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - İnnsbruck Said`i Nursi Camii yöneticilerinin öncülüğünde düzenlenen Kardeşlik Kermesine şehir halkının yanı sıra çevre şehirlerden de iştirak edenler oldu. Farklı etnik kökenli Müslümanları bir çatı altında toplayıp, kardeşlik bağını arttırmaya yönelik gerçekleştirilen kermesteki kardeşlik atmosferi görülmeye değerdi. Çok önceden yapılan hazırlıklar, sosyal hizmetleri içeren tüm olanaklar kermese farklı bir renk ve güzellik kattı. Öyle ki kermesi düzenleyen Cami yönetiminin, çocukların rahat bir şekilde oynayıp kaynaşabileceği bir ortamın oluşturulmasını dahi hesaba kattıkları görüldü. Bu kermesi diğerlerinden farklı kılan bir unsur da, kermese bir ilahi grubunun getirilmiş olmasıydı.
 
Erkeklerin ve bayanların ayrı yerlerde ağırlanması kermese davetli olarak gelen diğer İslami teşkilatların hocaları tarafından beğeni ve takdirle karşılandı.
 
Kermesi Innsbruck şehri belediyesi çalışanları da ziyaret etti. Bayanların yapmış oldukları yiyecekler kermese gelen misafirler tarafından beğeniyle yenilirken, bayanların yapmış oldukları yöresel hamur çeşitleri ise yiyeceklerin gözdesi oldu.
 
Kermesle ilgili açıklamada bulunan İnnsbruck Said`i Nursi Camii Cami başkanı Ali Zengin, bu ve benzer sosyal faaliyetleri yaklaşık 6 yıldır sürdürdüklerini ifade ederek, bunun ihtiyaç sahibi aileler için düzenlenen 4. Kermes olduğunu ifade etti.
 
Yaptıkları çeşitli sosyal faaliyetlerle Müslümanları bir araya getirmeyi hedeflediklerine değinen Zengin, "Böylesi hayırlı çalışmaları Rabbimiz nasip ettiği için şükrediyoruz ve inşallah bundan sonra da yapacağımız bütün organizasyonlara yenilikler katarak İslami çerçeve içerisinde insanları bir araya getirerek yardımlaşmayı ve İslami kardeşlik duygusunu artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Kermeste erkek ve kadınların ayrı ayrı ağırlandığı yazılmış, fakat resimlere kadın ve erkeklerin birarada da görüldüğü yansımış. Erkekler arasında resimlere yansıyan kadınların dışarıdan kermese katılanlardır, camiaya mensup kadınlar için bu sözkonusu değildir.
 
(Muhammed Sadık Tufan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir