• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2476.338
  • ...
Bu Garibin Suçu Ne?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl`de 7 yıl önce arkadaşlarıyla ormanlık alanda gezerken eline aldığı cismin patlaması sonucu ağır şekilde yaralanarak yatağa mahkum olan Selçuk Borlukan, tedavisi için yetkililerden yardım bekliyor. "Patlayıcı maddeyi ormanlık alana bırakanların hiç mi suçu yok?" diye soran Borlukan, bu işte ihmali olanlardan şikâyetçi olduğunu belirterek "onları Allaha havale ediyorum" dedi.
 
Bahçelievler Mahallesi`nde yaşayan Selçuk Borlukan, 7 yıl önce merkez Kasman mevkiindeki ormanlık alanda arkadaşlarıyla gezerken bulduğu bir cismi kurcaladı. Yabancı cismin aniden patlaması sonucu ağır şekilde yaralanan Borlukan, önce Bingöl Devlet Hastanesi`nde daha sonra Diyarbakır ve Adana Araştırma Hastaneleri`nde tedavi gördü.
 
Patlama sonucu vücudunun büyük bölümünün parçalandığını ifade eden Borlukan, gözlerinden birini de kaybedebileceğini ifade etti.
 
Bir Darbe de Mahkemeden
Yaşadığı anı hayatı boyunca unutamayacağını belirten Borlukan, birilerinin ihmali sonucu "bu hale" geldiğini belirterek hiçbir yetkilinin kendisini sormadığını ve olayı örtbas etmeye çalıştıklarını söyledi.
 
Hakkını aramak için dava açtığını ifade eden Borlukan, davasının 6 yıl devam ettiğini söyledi. 6 yıl devam eden mahkeme sonunda verilen kararla adeta yıkıldığını ifade eden Borlukan, "Ormanlıkta boş araziye patlayıcı bırakanların hiç mi suçu yok! Kim yada kimler patlayıcıyı oraya bıraktı. Mahkeme benim küçük yaşta patlayıcı maddeyi seçebilme ehliyetine sahip olduğumu karara bağlayarak beni suçlu buldu. Ben yaralandığım sırada 17 yaşındaydım. Askerlik yapmamıştım ki patlayıcıları tanıyayım.Mahkeme beni suçlu buldu. Mahkeme patlayıcıyı ortalığa bırakanlardan hiç bahsetmedi bile. Mahkeme beni suçlu,beni bu hale sokanları suçsuz ilan etti." Şeklinde konuştu.
 
Ortalığa bırakılmış bir bomba ile oğlunun hayatının karardığını, okulundan ve gençliğinden olduğunu ifade eden anne Borlukan, oğlunun kendisini çeviremediğini bütün ihtiyaçlarını kendilerinin karşıladığını söyledi.
 
Anne Borlukan, maddi durumumuz iyi değil. Yokluktan çocuğumuzun tedavisini yaptıramıyoruz. Yetkililerin de bizimle ilgilendiği yok." dedi.
 
"Kardeşimin Hesabının Sorulmasını İstiyoruz"
Kardeşini çaresizlik içersinde izlediklerini ifade eden Ramazan Borlukan,"Kardeşimin bu halini görünce üzülüyoruz. Aile olarak da hiçbir şey yapamıyoruz. Bu da ailemiz için büyük bir acıdır. Tüm ihtiyaçlarını kendi imkânlarımızla karşılıyoruz.
 
Son olarak başbakanımızdan tüm yetkililerden özeliklede il valimizden hastamızın tedavisi ile ilgili ve yapılan ihmalkârlıkların hesabının sorulmasını olayın mağduru bizlerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz."
 
Selçuk Borlukan için açtıkları davanın Elazığ İdari Mahkemesi`nde 6 yıl devam ettiğini belirten Avukat Tuba Acarlar, "Geçenlerde mahkeme sonuçlandı. Mahkeme Selçuk`un 17 yaşında olduğunu ve Selcuk`un o yaşta yabancı cismi ayırt edebilme yetisine sahip olduğuna hükmederek tazminat talebine "ret" kararı verdi." dedi. Acarlar, mahkemenin kararını Danıştay`a götürdüklerini ve sonuç alıncaya kadar bu işin takipçisi olacaklarını belirtti.
(Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir